Milli Savunma Bakanı Akar'dan Sığınmacı Çıkışı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır güvenliği konusundaki yalan haberlere, sığınmacı tartışmalarına sert çıkarak açıklamalarda bulundu. Suriyelilerin gönüllü geri dönüşüne ilişkin de konuştu.
Milli Savunma Bakanı Akar'dan Sığınmacı Çıkışı

Bir süredir gündemde olan sığınmacı tartışmalarına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan tepki geldi. Yalan haber ve asılsız görüntüler ile dezenformasyon yapıldığını söyleyen Akar, sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerine de değindi.

Yalan haber ve görüntüler ile farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Akar, bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Yapılan tüm açıklamalara, bilgilendirmelere rağmen maalesef bazıları gerçekleri anlamamakta, dinlememekte, görmemekte, duymamakta ısrar ediyorlar. Mehmetçik hudutlarda kendisine sağlanan imkanları en etkin şekilde kullanıyor, yapılması gerekenleri başarılı bir şekilde icra ediyor." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan Sığınmacı Çıkışı

SIĞINMACI AÇIKLAMASI

Bir süredir gündemde olan sığınmacıların gönüllü dönüşlerine de değinen Akar: "Sığınmacıların BM kriterlerine uygun güvenli, gönüllü ve saygın bir şekilde dönüşleri için gerekli şartların oluşmasına yönelik her türlü çaba da ülkemiz tarafından gösterilmektedir." dedi. 2011 yılının mart ayından beri Suriye'de devam eden savaşta 1 milyondan fazla Suriyelinin hayatını kaybettiğini, 7 milyondan fazla kişinin de evini toprağını terk ettiğini söyleyen Akar, Suriye'nin terörden arındırılmış bölgesinde 5 milyona yakın Suriyeli olduğunu, dönüşlerin ardından Türkiye'de 3 milyon 700 bin civarında Suriyeli kaldığını açıkladı.

TERÖRLE MÜCADELE AÇIKLAMASI

Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Akdeniz Bölge Komutanlığı'na gitti. Akdeniz Bölge Komutanlığı Yeni Rıhtım ve İskele Açılış Töreni'nde bir konuşma yaptı. Terörle mücadele konusuna değinen Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele konusunda tempolu bir şekilde çalıştığını, Pençe Kilit operasyonunun başarıyla devam ettiğini, şu ana kadar 73 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 102 mağara ve 524 el yapımı patlayıcının imha edildiğini açıkladı.

Emlak365.com