Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren karar açıklandı! Okullarda cep telefonu kullanımı için yeni düzenleme yolda

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte okullarda telefon kullanımına yeni bir düzenleme getirileceği öğrenildi.
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren karar açıklandı! Okullarda cep telefonu kullanımı için yeni düzenleme yolda

Bugün Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuşma gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamalarda milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni bir düzenlemeden bahsetti. Okullardaki telefon kullanımı için yeni bir adım atılacağını ifade eden Tekin, kısıtlamaların uygulanacağını açıkladı.

DERSLERİ AKSATACAK UYGULAMALARA KARŞI ÖNLEMLER ALINACAK!

Öğrencilerin okullarda telefon kullanımları konusunda dersleri aksatmaması ve herhangi bir şekilde dikkat dağınıklığının yaşanmaması amacı ile uygulamaların yapılacağını ifade eden Bakan Tekin "Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız. Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil." şeklinde ifadeler ile konuyu duyurdu.

MÜFREDAT HAKKINDA DA GELİŞMELER YAŞANACAK!

Bununla birlikte öğrencilerin öncelikle Türkiye'yi ve kültürü öğrenmeleri amacı ile müfredat için de düzenlemelerin getirileceğinden bahseden Bakan Tekin "Şehirlerle ilgili müfredatımıza bir başlık koymuştuk. Anadolu çok zengin bir coğrafya. Tarihi olarak çok zengin bir birikime sahibiz. Biz, bu ülkenin birlik ve beraberliği açısından, milli birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi açısından, geleneklerimizin, kültürümüzün, gelecek kuşaklara aksettirilmesi açısından çocuklarımızın kendi illerini, kendi illerindeki tarihi kültürel mekanları görmelerini, geleneklerden, örflerden haberdar olmasını arzu ediyoruz. Bunun da yeni eğitim öğretim yılında sizin tarafınızdan öncelemesini istiyoruz" şeklinde yaptığı açıklamaları ile düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Son olarak da "Okullarımızda çocuklarımızın kısa da olsa fiziksel aktiviteyle güne başlamalarını önemsiyoruz. Kuşkusuz çocuklarımızı terletecek ve güne yorgun başlatacak şeyler de istemiyoruz" şeklinde yaptığı açıklamaları ile öğrencilerin fiziksel olarak da daha iyi noktaya gelmeleri için eğitim sistemine eklemelerin yapılabileceğinden bahsetti. 81 ildeki okullar için getirilmesi beklenen bu yenilikleri Bakan Tekin yaptığı konuşmada duyurdu.