Milyonlarca Vatandaş Stok Yapmıştı! Bakan Nebati'den Rahatlatan Ayçiçek Yağı Açıklaması

Maliye Bakanı Nureddin Nebati gündemde olan ayçiçek yağı kıtlığı, fiyat artışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati hiçbir şey yapılmasa bile Temmuz'a kadar yetecek yağ var dedi.
Milyonlarca Vatandaş Stok Yapmıştı! Bakan Nebati'den Rahatlatan Ayçiçek Yağı Açıklaması

Haftasonu öncesinde sosyal medyada yer alan bazı haberler vatandaşı paniğe sürüklemişti. Rusya'da yaşanan savaş nedeniyle hammadde sorunu yaşanabileceği, yaş üretiminde ve tedariğinde sorun yaşanabileceği iddiaları hızla yayıldı.

İddiaların iyice artmasıyla birlikte marketlerde yaş fiyatlarına zam yapılmış ancak yinede tüm raflar boşalmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından konuya dair resmi açıklamalar gelmiş ve sorun olmadığı bildirilmişti.

BAKAN NEBATİ'DEN AYÇİÇEK YAĞI AÇIKLAMASI

Ayçiçek yağına dair gelişmelerin bu şekilde ilerlemesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den çok önemli bir açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati konuşmasında bu iddiaların yayılmasına neden olanlara tepki gösterdi. Ayçiçek yağı yokmuş gibi davranıp alın diye sevk edenlerin bu ülkeye kötülük yaptıklarını ifade eden Bakan Nebati stok durumu hakkında bilgi verdi.

Maliye Bakanı Nebari konuşmasında ayrıca bu iddiaların yayılmasında parmağı olanlara uyarıda bulunarak şu ifadeleri kullandı. "Yokmuş gibi yaparak alın diye sevk edenler bu ülkeye kötülük yapıyor. Hiçbir şey yapmasak bile Temmuz ayına yetecek kadar stokumuz var. Buradan açıkça söylüyorum; bunun altında kalırsınız. Sanal, sonradan üretilmiş fotoğraflarla, Türkiye'de yağ bitti gibi ihanete varan noktalara sürükleyenlerle bir iletişimimiz olacak." Bakan Nebati uyarılarının sonunda ise Türkiye üzerinde bir oyun oynanmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Haftasonu öncesinde birçok sosyal medya hesabında yağ sorunu yaşanabileceği üretimin tedariğin durduğu ve fiyatların çok yükseleceği iddiaları paylaşıldı. Paniğe neden olan paylaşımlar nedeniyle marketlerde yağ stokları çok hızlı bir şekilde erimişti.