Miras Kavgası Nedeni İle Kapalı Kalan Tat Towers 10 Yılda 300 Milyon Dolar Kira Geliri Kaybetti!

Türkiye'nin en zengin işadamlarından Mehmet Salih Tatlıcı'nın vefat etmesinin ardından mirasçıları arasında miras kavgası başlamıştı.
Miras Kavgası Nedeni İle Kapalı Kalan Tat Towers 10 Yılda 300 Milyon  Dolar Kira Geliri Kaybetti!

Türkiye'nin en zengin işadamlarından Mehmet Salih Tatlıcı'nın vefat etmesinin ardından mirasçıları arasında miras kavgası başlamıştı. Bir türlü bölünemeyen miras nedeni ile tarafların zararı artarken sadece dava nedeni ile kapalı tutulan Tat Towers binasından 300 milyon dolarlık kira geliri zararı oluştuğu iddia edildi. Peki, Tat Towers kimin, sahibi kim, neden açılmıyor, davası ne zaman sona erecek? Soruların yanıtları haberimizde...

Ünlü işinsanı Mehmet Salih Tatlıcı'nın vefat etmesinin ardında aile üyeleri arasında büyük bir miras kavgası yaşanmaya başlanmıştı.



Ardında 3 milyar dolarlık devasa bir servet bırakan Tatlıcı'nın mirası ilk eşi ile ikinci eşi ve çocukları arasında büyük bir savaş yaşanmasına neden oldu.



TAT TOWERS NEDEN AÇILMIYOR?



Merhum işadamı Mehmet Salih Tatlıcı'ya ait olan Tat Tower vefat haberinin ardından miras kavgası nedeni ile taraflar arasında paylaşılamadı.



22 Şubat 2009 tarihinde vefat edenTatlıcı'nın yasal mirasçıları Bedriye Kamer Tatlıcı, Ahmet Tatlıcı, Mehmet Tatlıcı, Salih Ziya Titiz ile ikinci eş Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı olarak belirlenmişti.



Ancak taraflar mirası paylaşamadı ve çok sayıda dava peş peşe açılarak 11 sene devam edecek bir süreç başlatılmış oldu. Dava sürecinde tüm taşınır ve taşınmaz mallara tedbir şerhi konulurken 2 kule halinde yükselen ve 38 kattan oluşan Tat Towers bu nedenle kapatıldı.



Aylık 2 milyon 400 bin dolar, yıllık 30 milyon dolarlık kira geliri bu nedenle buhar olup uçtu. Davacılar arasında Tat Towers anlaşmazlığı sürerken Davalı Nurten Tatlıcı ve oğlunun avukatı ise dilekçe yazarak "Tat Towers'ın işletmeye açılması hem tereke açısından hem de devlet açısından faydalıdır. Davacı devleti, terekeyi ve davalıları 10 yılda 300 milyon dolar zarara uğratmıştır" diyerek kulenin yeniden açılmasını talep etti.



10 yıllık süreçte 300 milyon dolarlık kira geliri kaybedilirken davanın uzaması halinde bu kaybın artacağı belirtiliyor.



Emlak365.com