MSB'den bedelli askerlikte zam açıklaması! Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

Zorunlu vatani görevini yerine getirecek olan ve bu görevini bedelli olarak yapacak vatandaşlar için MSB'den son dakika açıklaması geldi. MSB, bedelli askerlik görevini yerine getirecek olan vatandaşlar için zam açıklaması ile gündeme geldi.
MSB'den bedelli askerlikte zam açıklaması! Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

Türk vatandaşı olan erkeklerin zorunlu vatani görevleri olan askerlik için uygulanan bazı kolaylıklar bulunuyor. 6 aylık askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapmak istemeyenler belirli bir ücret karşılığında bedelli askerlik yapabiliyor. Bedelli askerlik yapacak olan vatandaşlar Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından belirlenen ücreti ödeyerek 28 gün askerlik yapıyor.

2024 Bedelli askerlik ücreti ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bedelli askerlikte mevcut tutardan yararlanmak isteyenler için son tarihi duyururken ''Bedelli askerlik ücretine zam geldi mi, ne zaman zam gelecek? 2024 Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak, belli oldu mu?'' gibi sorulara da yanıt aranıyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLDU, ZAM MI GELDİ?

2024 için bedelli askerlik ücreti takip ediliyor. MSB tarafından yayınlanan son hatırlatma duyurusunun ardından bedelli askerlik ücretine ilişkin araştırmalar hız kazandı. Yeni dönemde zamlanacak bedelli askerlik ücretinin güncel tutarından faydalanmak isteyenler için son günler olduğunun altı çizilirken MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir.

ekran-goruntusu-2024-06-25-095917.png

Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran 2024 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir" denildi. Bedelli askerlik ücreti 182 bin 608 lira iken 3 Temmuz tarihinde enflasyon farkının açıklanmasının ardından zamlı oran belli olacak.