Muğla Datça açıklarında deprem! AFAD ve Kandilli açıkladı, Akdeniz fena sallandı!

Sabah saatlerinde Muğla’nın Datça ilçesinde Akdeniz açıklarında bir deprem meydana geldiği bildirildi. Deprem ile alakalı açıklamalar ardı ardına geldi. AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi açıklama yaptılar.
Muğla Datça açıklarında deprem! AFAD ve Kandilli açıkladı, Akdeniz fena sallandı!

Türkiye’de deprem gerçeği her güm yüzünü göstermeye devam ediyor. Orta şiddetli depremler yurdun bazı merkezlerinde yoğunlaşarak gerçekleşiyor. Bu depremlerin yıkıcı etkisi bulunmazken vatandaşların panik yapmasına neden oluyorlar. Son olarak Muğla’nın Datça ilçesinde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Depreme dair açıklamaları Türkiye’de deprem ölçümü yapan kurumlar olan AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yaptılar.

SABAH SAATLERİNDE MUĞLA SALLANDI

Gerçekleşen depreme dair resmi açıklamalar geldi. Buna göre depremin merkez üssü Muğla’nın Datçe ilçesi açıkları olduğu bildirildi. Akdeniz’de gerçekleşen deprem başta Datça olmak üzere Muğla’nın diğer ilçelerinde ve çevre illerde de hissedildi. Bu depreme dair gelişmelere ilişkin gelen açıklamalarda depremin niteliği de ortaya çıktı.

AFAD DEPREM DAİRESİ DUYURDU

AFAD Deprem Dairesi meydana gelen depreme dair resmi açıklama yaptı. Buna göre deprem sabah saat 05:08’de meydana geldi. Depremin merkez üssü Muğla’nın Datça ilçesinde Akdeniz açıkları gösterildi. Datça ile depremin gerçekleştiği yer arasında 239 km mesafe olduğu belirtildi. Aynı fay hattı üzerinde yer almasından dolayı 4.7 şiddetinde olan deprem Datça’da vatandaşlar tarafından hissedildi. Kısa süreli bir paniğe neden olan sarsıntının etkisi kısa sürdü.

Muğla Datça açıklarında deprem! AFAD ve Kandilli açıkladı, Akdeniz fena sallandı!

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREM AÇIKLAMASI

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü meydana gelen depreme dair oldukça farklı bilgiler paylaştı. Kandilli Rasathanesi’ne göre depremin şiddeti AFAD Deprem Dairesi’nden farklı olarak 4.9 şeklinde açıklandı. Ayrıca depremin merkez üssünün Girit Adası açıkları olduğu belirtildi. Bu iki kurum arasında zaman zaman aynı depremler farklı şekilde ölçülebiliyor.

CAN VE MAL KAYBI VAR MI?

Deprem nedeniyle can ve mal kaybı olup olmadığı da merak ediliyor. Buna göre herhangi bir şekilde can ve mal kaybı yaşandığına dair vatandaşlar olumsuz bir ihbarda bulunmadılar. Kuvvetli bir şekilde hissedilen sarsıntının yıkıcı bir sonucunun olmadığı açıklandı. Yine de tedbiren saha çalışmalarının yapıldığı da açıklandı.