Muğla Marmaris Bördübet Orman Yangınında Son Durum Ne, Yangın Devam Ediyor Mu?

Muğla’nın Marmaris ilçesinde akşam saatlerinde bir orman yangını çıktı. Orman yangınının söndürülmesine dair çalışmalar devam ederken yangında son durum merak ediliyor.
Muğla Marmaris Bördübet Orman Yangınında Son Durum Ne, Yangın Devam Ediyor Mu?

Muğla’nın Marmaris ilçesinde akşam saatlerinde çıkan orman yangını büyük bir paniğe neden oldu. Geçtiğimiz yaz çıkan orman yangınları nedeniyle bölgede çok büyük miktarda orman kül olmuştu. Bundan dolayı akşam saatlerinde çıkan yangına dair son durum merak ediliyor. Marmaris orman yangını söndürüldü mü? Marmaris orman yangını tam olarak nerede çıktı? Marmaris orman yangınında son durum ne?

MUĞLA MARMARİS ORMAN YANGINI TAM OLARAK NEREDE ÇIKTI?

Akşam saatlerinde başlayan Muğla Marmaris orman yangını ile alakalı detaylı bilgiler merak ediliyor. Edinilen bilgilere göre Marmaris orman yangını Hisarönü Mahallesi’nde Bördübet mevkii Amazon Koyu Yedi Adalar bölgesinde başladı. Saat 20:00’da başlayan orman yangını havanın şiddetli rüzgarlı olmasından dolayı yangın söndürme çalışmaları ile kontrol altına alınamadı.

MARMARİS BÖRDÜBET ORMAN YANGININDA SON DURUM NE?

Muğla Marmaris’te çıkan orman yangını ile alakalı son durumu Tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi açıklandı. Bakan Vahit Kirişçi ilk andan itibaren orman yangınına müdahale edildiğini söyledi. Yangını Yangın Yönetim Merkezi’nden takip ettiğini açıklayan Bakan Vahit Kirişçi, “Marmaris orman yangını tam olarak saat 20:02’de başladı. Biz ekiplerimizle beraber yangına ilk müdahaleyi saat 20:10’da yaptık. Şu anda 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz ile orman yangınını söndürmeye çalışıyoruz. Devletimiz bütün kurumları ile tam bir koordinasyon halinde teyakkuzdadır ve yangına müdahale edilmektedir.” dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da orman yangınına ilişkin son gelişmelere dair açıklama yaptı. Orman yangınına dair son durum için Başkan Mehmet Oktay, “Akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına hem karadan hem de havadan müdahale ediliyor. Tüm amacımız yangını bir an önce kontrol altına almaktır. Yaşadığımız en büyük olumsuzluk rüzgarın çok şiddetli olması. Bundan dolayı durum çok da parlak değil.” dedi.

Emlak365.com