Muhtarlık Kaçta Açılıyor/Kapanıyor? Muhtarlık Çalışma Saatleri 2022

Mahallelerde aktif olarak hizmet veren muhtarlıklar belirli saatlerde hizmet vermektedir. Muhtarlık kaçta açılıyor, kapanıyor sorusu yoğun olarak araştırılıyor. İşte muhtarlık çalışma saatleri 2022.
Muhtarlık Kaçta Açılıyor/Kapanıyor? Muhtarlık Çalışma Saatleri 2022

Muhtarlar, köylerde ve mahallelerde yönetim ile yürütme işini aktif olarak yapmaktadır. Görevlerine seçimler ile gelen muhtarlar, devlet memuru statüsünde görev yapmaktadır. Muhtarlar, belirledikleri ihtiyar heyeti ile birlikte seçimlere katılırlar.

Özellikle nüfus ve ikametgah değişiklikleri için sık sık ziyaret edilen muhtarlıklar, belirli süreler arasında hizmet vermektedir.

MUHTARLIK KAÇTA AÇILIR, KAÇTA KAPANIR?

Muhtarlıklar çalışma saati olarak kamu kurumları gibi hizmet vermektedir. Muhtarlık, hafta içi her gün sabah saat 09.00'da açılır ve hizmete başlar. Öğlen 12.00 ila 13.00 aralığında öğle tatiline girerler ve bu süre içerisinde hizmet vermeyi durdururlar. Öğle arasından sonra saat 17.00'ye kadar hizmet verir ve bu saatten sonra kapanır.

Muhtarlık Kaçta Açılıyor/Kapanıyor? Muhtarlık Çalışma Saatleri 2022

MUHTARLIK HAFTA SONU AÇIK MI? MUHTARLIK ÇALIŞMA SAATLERİ

Muhtarlıklar tıpkı kamu kurumlarında olduğu gibi hafta sonu hizmet vermemektedir. Ancak bazı muhtarlar acil işlemler için Cumartesi günü de hizmet veriyor. Acil olan işlemler için mahalle muhtarının numarasını arayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Muhtarlıklar dini ve milli bayramlarda kapalıdır.

Muhtarlık, hafta içi saat 09.00 - 12.00 / 13.00 - 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.