Antep Yuvalama Nasıl Yapılır? (Antep Yuvalama Tarifi)
Antep yuvalamanın yapılışı biraz uzun sürse de ortaya çıkan yemeğin lezzeti sizleri mutlu edecektir. Antep yuvalamanın yapılış adımları şu şekildedir:
· Öncelikle nohut bir gece önceden ıslatılır ve yemeğe hazır hale getirilir.
· Bir adet yoğurma kabı hazırlanır ve hamur malzemeleriyle tuz ve karabiber (istenen miktarda) eklenir.
· Yoğurulan hamur rulo haline getirilerek küçük parçalara bölünür.
· Düdüklü bir tencereye önceden ıslatılmış olan nohut ve kuşbaşı et eklenir. 35-40 dakika kadar pişirilir.
· Küçük küçük yuvarlanan hamurlar suya atılır ve 10 dakika kadar pişirilir.
· Pişen et ve nohut suyuyla birlikte bir tencereye eklenir, pişen yuvalamalarla birlikte 10 dakika kadar kaynatılır.
· Geniş bir kapta süzme yoğurt ve bir kaşık un iyice karıştırılır. Yemek suyundan bir miktar bu karışıma eklenir ve karışım ılınır.
· Yoğurt, karıştırmakta olunan tencereye dökülür ve 5 dakika bütün karışım kepçeyle karıştırılır.
· 5 dakika ocakta pişen bu karışım tenceren tabağa alınır, üstüne bir miktar zeytinyağı ve kuru nane serpilerek sunuma hazır hale getirilir.