MYK Sonrasında CHP Sözcüsü Öztrak'tan Kaftancıoğlu Açıklaması: Haksızlığın Karşısında Duracağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, olağanüstü yapılan MYK toplantısının ardından Yargıtay'ın cezasını onadığı Canan Kaftancıoğlu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.
MYK Sonrasında CHP Sözcüsü Öztrak'tan Kaftancıoğlu Açıklaması: Haksızlığın Karşısında Duracağız

CHP İstanbul İl Başkanlığında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında düzenlenen olağanüstü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın açıklaması yaptı. Konuşmaya, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasında maden şehidi olanları yad ederek başladı. Maden şehitleri davasının hukuk devletini yeniden tesis etmelerinin ardından yeniden görüleceğine dikkat çekti.

DÜN MAĞDURUM DİYEN BUGÜN MAĞRUR OLDU

Yargıtay tarafından Canan Kaftancıoğlu'na verilen mahkûmiyet kararının onanmasını eleştiren Öztrak: "Dün mağdurum diyen, bugün mağrur oldu. Vesayeti altındaki yargıçlara, kendinden olmayana gözdağı vermeye kalkıyor. Muhalefeti engellemeye uğraşıyor. Seçimleri kaybedeceğini anlayan bu kirli vesayetçi anlayış yargı sopasıyla rakiplerini saf dışı etmeye uğraşıyor. Milletin gerçek gündemini karartıyor." sözlerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu hakkında adalet tesis edilene kadar susmayacaklarını söyleyen CHP Sözcüsü Öztrak, tüm direnç ve güç ile bu haksızlığın karşısında duracaklarını, haksızlık karşısında susanın dilsiz şeytan olduğunu, haksızlığa ve kötülüğe karşı herkesin karşı çıkması gerektiğini, zulme rıza olmanın da bir zulüm olduğunu vurguladı. Karar sonrasında dayanışma gösteren 6'lı masaya, tüm siyasi partilerin genel başkanlarına ve kitle örgütlerine teşekkür eden Öztrak, gösterilen bu dayanışmanın tarihe altın harflerle geçeceğine dikkat çekti.

MYK Sonrasında CHP Sözcüsü Öztrak'tan Kaftancıoğlu Açıklaması: Haksızlığın Karşısında Duracağız

CANAN KAFTANCIOĞLU GÖREVİNİN BAŞINDA, ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun görevinin başında olduğunu, parti çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Öztrak: "Sandık milletimizin önüne gelecek, bu karanlık günler elbet bitecek. Gecenin en karanlık anı şafağa en yakın anıdır. Milletimizin ufkunun aydınlanması, yeni bir şafağın doğmasına az kaldı." dedi.

MİLLETİN SESİ MİTİNGİ

CHP'nin 21 Mayıs 2022 tarihinde Bursa'da yapmayı planladığı Milletin Sesi mitinginin, İstanbul Maltepe'de yapılacağını hatırlatan CHP Sözcüsü Öztrak, bu mitingde milletin haksızlığa karşı gür sesinin tüm gücüyle duyurulacağını, milletin tertemiz oyları ile kendilerine verdikleri İstanbul'u alamayacaklarını, 2023 seçimlerinde CHP'nin Türkiye'yi almasının önüne geçilemeyeceğini açıkladı.

Emlak365.com