Naci Görür açıklama yaptı! Depremler neden sıklaştı, ne kadar daha devam edecek?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yeni bir açıklama yaparak son dönemlerde sıklaşan depremlere dair bilgilendirmede bulundu.
Naci Görür açıklama yaptı! Depremler neden sıklaştı, ne kadar daha devam edecek?

Türkiye’de deprem felaketinin ardından yeni depremlere dair de büyük bir merak yaşanıyor. Son dönemlerde İzmir, Kayseri, Konya gibi son büyük deprem felaketinin olduğu bölgelerde olmayan illerde de orta şiddetli sarsıntılar meydana geldi. Bunun yanında Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay, Adana, Kilis, Osmaniye, Sivas, Elazığ, Şanlıurfa ve Gaziantep’te de artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor.

DEPREMLER NEDEN SIKLAŞTI!

Depremlerin süreklilik göstermesi üzerine deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Naci Görür, “Arkadaşlar sizinle kısa bir dertleşme yapacağım. Doğu Anadolu ve Ölü Deniz Fayları üzerinde büyük depremler meydana geldi. Çok büyük bir enerji açığa çıktı ve önemli bir kısmı da çevredeki faylara transfer edildi. Bu nedenle bölgede büyük bir alanda fayların stres alanlarında değişiklikler meydana geldi ve depremler olmaya başladı.” dedi.

TELAŞ YAPMAYIN UYARISI!

Vatandaşların telaş etmelerine gerek olmadığını söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Bu bahsettiğimiz alanlara yayılan depremlerin zamanla hem büyüklükleri hem de sıklıkları azalacaktır. Lütfen kimse telaş etmesin ve fısıltı gazetesi ile yayılan yalan yanlış deprem haberlerine kimse inanmasın.” ifadelerini kullandı.

Son olarak bu akşam Kayseri’de 4.4 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. Bu depremin sarsıntısını hisseden vatandaşlar Kayseri’de evlerinden ve bulundukları binalardan sokaklara çıktılar. Deprem felaketinin ardından insanların deprem endişeleri oldukça arttı. Ancak uzmanlara göre yıkıcı etki yapacak deprem beklentisi kısa vadede bulunmuyor. Deprem riski olan bölgeleri deprem uzmanları açıklıyorlar. Lakin o bölgelerde de ne zaman deprem olacağına dair herhangi bir açıklama yapılamıyor. Deprem zamanını dünya üzerinde tespit edebilecek bir bilimsel disiplin henüz bulunamadı.