Namaza gittiği için işten kovulan çalışan soluğu mahkemede aldı: Yargıtay'dan emsal karar çıktı!

Konya'da bir çalışan cuma namazına gittiği gerekçesiyle işten atıldı. Mahkeme, konu hakkında emsal bir karar verdi.
Namaza gittiği için işten kovulan çalışan soluğu mahkemede aldı: Yargıtay'dan emsal karar çıktı!

Konya'da cuma namazına gitmek için çalıştığı yerden ayrılan M.Y, 'iş yerini izinsiz terk ettiği' gerekçesiyle işten kovuldu. Konu mahkemeye taşınınca, Yargıtay'dan emsal karar çıktı.

Cuma namazına gitti, işten atıldı!

Konya'da 2020 yılının Aralık ayında bir akaryakıt istasyonunda çalışmaya başlayan M.Y, 5 ay sonra öğle saatinde Cuma namazı için iş yerinin yakınındaki camiye gitti. Çalışanın yerinde olmadığını fark eden tesis müdürü, iş yerini izinsiz terk ettiği gerekçesiyle hakkında tutanak tuttu. Sonrasında şirketten ihbarname alan M.Y, Temmuz 2021'de işten atıldı.

Mahkeme 'Anayasal hak' dedi

Haksız yere işten çıkarılması nedeniyle konuyu mahkemeye taşıyan M.Y, firma hakkında suç duyurusunda bulundu. Konya 1. İş Mahkemesine açılan davada mahkeme, din ve inanç özgürlüğünün anayasal bir hak olduğunu, herkesin maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahip olduğunu belirterek, işten çıkarılan M.Y'yi haklı buldu.

" Bir insan camiye gitti diye işinden kovulur mu? "

Mahkemeden çıkan karar sonrasında çok mutlu olduğunu belirten M.Y, " Bir insan camiye gitti diye işinden kovulur mu, bu benim başıma geldi " ifadelerini kullandı.

Mahkemede hakkını aradığını ve mahkemenin kendisini haklı bularak işe iadesine hükmettiğini söyleyen M.Y " Namaz, benim hem borcum hem de anayasal hakkım. Bunu elimden almaya çalıştılar " diyerek çalıştığı firmaya sitem etti.

Birçok çalışanın işten çıkarılma korkusuyla camiye gidemediğinin altını çizen M.Y, bu nedenle camiden uzak kalan kişiler için bu kararın emsal olduğunu adaletin yerini bulduğunu dile getirdi.