Nargile yasaklanacak mı, nargile kafeler kapatılacak mı? Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü'nde nargileye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Nargile yasaklanacak mı merak konusu oldu.
Nargile yasaklanacak mı, nargile kafeler kapatılacak mı? Erdoğan'dan açıklama

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birçok genç ile birlikte sigaranın zararlarına ilişkin konuştu.

Nargile yasaklanacak mı?

Dünya Tütünsüz Günü için düzenlenen gençlik buluşmasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle birlikte sigaranın zararlarından konuştu. Masum gibi görünen nargilenin aslında sigaradan daha az zararlı olmadığını ve aksine daha da zararlı olduğunu ifade eden Erdoğan, milleti bu zarardan kurtarmak için bazı hazırlıklar yaptıklarını söyledi.

Sigarayı bırakmaya çalışanların tercih ettiği elektronik sigaralar hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür ürünlerin birer aldatmaca olduğunu, bunu satan kişilerin tek gayesinin para kazanmak olduğunu belirtti. Elektronik sigaranın normal sigaradan bir farkı olmadığının altını çizen Erdoğan, bu tür ürünlerin hem vatandaşların cebine hem de vücuduna zarar verdiğini dile getirdi.

Nargile yasaklanacak mı, nargile kafeler kapatılacak mı? Erdoğan'dan açıklama

Türkiye'nin en çok sigara içen ülkeler sıralamasında birinci olduğunu hatırlatarak '' Ülkemizde her yıl 100 bin insanın bu hastalıklardan öldüğü gerçeğine rağmen bu salgınla mücadelede arzu ettiğimiz yerde değiliz. Gerçi bilinen sigara markaları yerine nargile, puro elektronik sigara gibi bu mücadelenin arkasından dolanmak isteyenler de yok değil '' dedi.

Tütün ürünleriyle mücadele kapsamında doktorlardan büyük bir seferberlik beklediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı, amaçlarının kanser hastalarının azalması olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından sonra akıllara nargile yasaklanacak mı, nargile kafeler kapatılacak mı sorusu geldi. Konuya ilişkin henüz bir çalışma yürütülmüyor. Ancak Erdoğan, milleti bu zararlardan korumak için bazı hazırlıklar içinde olduklarını ifade etti.