NATO Zirvesi 2022 Ne Zaman, Hangi Gün? Toplantı Hangi Ülkede Yapılacak?

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete zam kararının NATO görüşmesi sonrasında açıklanacağını duyurdu. NATO zirvesi ne zaman, hangi gün, saat kaçta?
NATO Zirvesi 2022 Ne Zaman, Hangi Gün? Toplantı Hangi Ülkede Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından Millete Sesleniş konuşmasında beklenen pek çok konuya ilişkin açıklama yaptı. Bir süredir gündemde olan asgari ücrete ara zam konusuna ilişkin de Erdoğan'dan açıklama geldi. Erdoğan, asgari ücret tespit komisyonunun bu hafta sonuna kadar toplanacağını, NATO görüşmesi sonrasında da asgari ücrete yapılacak zam oranının açıklanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammına ilişkin açıklamasında "Asgari ücrete yeni zam kaçınılmaz olmuştur. Bakanlık ile işverenler arasındaki görüşmeler başlatılmıştır. Asgari ücrete yapılacak zammın istihdamdaki olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli haberi vereceğiz. Kamu çalışanlarına ve emeklilere zaten enflasyon farkı vereceğiz. Asgari ücret tespit komisyonu bu hafta sonuna kadar toplanacak ve NATO görüşmesi sonrası oranı açıklayacağız. " ifadelerini kullandı.

NATO Zirvesi 2022 Ne Zaman, Hangi Gün? Toplantı Hangi Ülkede Yapılacak?

NATO ZİRVESİ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı NATO zirvesinin ne zaman yapılacağı, asgari ücrete zam oranının NATO görüşmelerinin ardından açıklanacağının duyurulması nedeniyle merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı başlıklardan oluşan dosya ile NATO liderleri ile görüşme yapacak. Rusya Ukrayna savaşındaki son durum ana gündem maddesi olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı NATO zirvesi 28 Haziran-30 Haziran 2022 tarihleri arasında İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılacak.

ZİRVEYE KİMLER KATILACAK?

NATO Zirvesine üye 30 ülke ve bunların yanı sıra partner ülkeler olarak Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Güney Kore katılacak. İttifak içinde bulunmayan AB üyesi ülke, NATO üyeliği için başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya da üst düzey temsilci ile zirveye katılım sağlayacak.