NATO Zirvesi Sonrası Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor! Kabine Gündeminde Ne Var?

Mart ayının son kabine toplantısı son derece kritik gündem başlıkları ile toplanıyor. Kabine ne zaman toplanacak, kabine toplantısı saat kaçta, masada hangi konular var?
NATO Zirvesi Sonrası Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor! Kabine Gündeminde Ne Var?

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaşın etkileri tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken NATO Liderler Zirvesi toplantısından dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantısında yapılacak kritik kabine toplantısı tarihi belli oldu. Kabine toplantısında son derece kritik ve önemli konular masada olacak.

Son dönemde artan akaryakıt fiyatları, enerji krizi, Ramazan öncesi gıda fiyatlarına yapılan fahiş zamlar, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş ve NATO liderler zirvesi etkinliğinde yapılan yüz yüze görüşmeler kabine toplantısında masada yer alacak önemli gündem başlıkları arasında yer alacak.

SON KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre yeni kabine toplantısı yarın yani 27 Mart 2022 Pazartesi günü yapılacak. Kabine toplantısında tüm bakanlar Cumhurbaşkanlığı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Yapılan toplantıda kesin saat henüz açıklanmazken toplantının her zaman ki gibi 15:00 - 16:00 suları arasında başlaması bekleniyor.

NATO Zirvesi Sonrası Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor! Kabine Gündeminde Ne Var?

KABİNEDE GÜNDEMDE OLAN MADDELER NELER, KABİNE TOPLANTISINDA NELER KONUŞULACAK?

Kabine toplantısında son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından NATO Liderler Zirvesi toplantısında yapılan yüz yüze görüşmeler bakanlara aktarılacak. Koronavirüs salgınında son durum, Omicron varyantı, Ukrayna Rusya savaşındaki son durum, Türkiye'nin arabuluculuk girişimleri, enflasyonla mücadele ve Ramazan ayında yaşanacak zamlara önlem amacı ile stokçuluk ve gıda erişimi de görüşülecek. Enflasyonu düşürmek için atılan adımlar, asgari ücrete ara zam ve Ramazan yardımları önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.