NFT Balonu Resmen Patladı! 2.8 Milyon Dolarlık Vurgun Sonrası NFT'si Olanlar Büyük Şok Yaşadı!

Dünya genelinde son dönemde ciddi bir kitle edinen NFT’ler hakkında balon uyarısı yapan uzmanlar haklı çıktı! Tam 2.8 milyar dolarlık 91 NFT çalındı! İşte detaylar…
NFT Balonu Resmen Patladı! 2.8 Milyon Dolarlık Vurgun Sonrası NFT'si Olanlar Büyük Şok Yaşadı!

Türkiye’de de bir hayli popülerleşen NFT’ler, metaverse ve kripto paralar her geçen gün yeni bir skandalla gündeme geliyor. Özellikle sahip oldukları yüksek risk faktörü nedeniyle birçok uzman tarafından bu alana tüm yatırımlarını aktaranlar için uyarılar yapılıyor. Bazı kişilere göre sadece içi boş bir balondan ibaret olan NFT’ler hakkında yapılan bu yorum yavaş yavaş doğru çıkmaya başladı. Yapılan yeni bir siber saldırı sonrasında toplamda 2.8 milyon dolar değerinde NFT hırsızlığı gerçekleştirildi.

2.8 Milyar Dolarlık NFT Adeta Buhar Oldu!

Ethereum blok zinciri üzerinde inşa edilen Bored Ape Yacht Club’ın yaklaşık değeri 2.8 milyon dolar olan 91 adet NFT’si dakikalar içinde buhar oldu. Instagram üzerinden kimlik avı saldırısında çalındığı ifade edilen NFT’lerin ardından piyasalarda yeni tartışmalar da gün yüzüne çıktı. Son dönemde siber saldırılar ile çok sık gündeme gelen dijital varlıklar, bu alanda yatırım yapan kişileri de tedirgin etmeye devam ediyor.

Bilgisayar Korsanlarının Bu Seferki Hedefi BAYC Oldu!

NFT Balonu Resmen Patladı! 2.8 Milyon Dolarlık Vurgun Sonrası NFT'si Olanlar Büyük Şok Yaşadı!

BAYC adıyla bilinen Bored Ape Yacht Club’ın Instagram hesabına yapılan kimlik avı saldırısı sonrasında ciddi bir kayıp yaşandığı aktarıldı. 450 milyon değerindeki girişim olan BAYC, bilgisayar korsanlarının hedefine girmesinin ardından ciddi bir zarar yaşadı. NFT vurgununun ardından ortaya çıkan detaylar ise tartışma yarattı.

BAYC kurucu ortağı Garga, hackerların 4 Bored Apes, 6 Mutant Apes ve 3 Bored Ape Kennel Clup NFT’sinin de bulunduğu toplam 91 NFT’yi çaldığı açıklandı. 2.8 milyar dolarlık bir kayıptan söz edilen saldırı sonrasında, yetkiler bir daha Instagram üzerinden önemli bir şey paylaşılmayacağını ifade etti.

NFT Nedir?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türk Dil Kurumu (TDK) ile yapılan ortak çalışma ile NFT’nin ‘’Nitelikli Fikri Tapu’’ olarak Türkçe karşılığını duyurdu. NFT ise herkesin erişim sağladığı bir dijital veri tabanında depolanan ve sahiplik kanıtı olan takas edilemez dijital varlıklar olarak tanımlanmaktadır.

Genel Yayın Yönetmeni