O bölgeler için salgın hastalık uyarısı geldi! Ünlü doktor açıklamalarda bulundu

Türkiye'de Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk afet bölgesinde salgın hastalık ile ilgili konuştu.
O bölgeler için salgın hastalık uyarısı geldi! Ünlü doktor açıklamalarda bulundu

O bölgeler için salgın hastalık uyarısı geldi! Ünlü doktor açıklamalarda bulundu - Türkiye'de Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk afet bölgesinde salgın hastalık ile ilgili konuştu.

Ünlü profesör yapmış olduğu incelemelerde bölgelerde herhangi bir salgının şimdilik olmadığının altını çizerken; depremle birlikte ortaya çıkan akut acil dönemin de bitmek üzere olduğunu açıkladı. Deprem bölgelerinde beklenecek mevcut şartların ortaya çıkaracağı da hastalıkları ifade eden Öztürk, "Özellikle akut ishaller, değişik deri enfeksiyonları ve üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere. Gerek il merkezlerinde gerekse sahada ve köylerdeki çadır kentlerde yaptığımız incelemelerde, şu an itibarıyla bahsettiğimiz bu enfeksiyonlarda bir salgın durumunun asla olmadığını ama mevcut şartlarda ülkemizin veya bu bölgede deprem olmasaydı o şartlarda görülebilen enfeksiyonların şu anda görünmekte olduğunu tespit ettik.

Burada bu enfeksiyonların oluşmaması için zaten ilgili konaklama yerlerinde tuvaletlerin güçlendirilmesi ve sayıca arttırılması, seyyar çamaşırhanelerin yaygın bir şekilde kullanıma girmesi, banyo imkanlarının arttırılması bu enfeksiyonların şu anda kontrol altında olmasının en önemli nedeni.

Akut gastroenterit paneli dediğimiz bütün bu temel etkenleri çalışan sistemler şu anda mevcut. Sahadan bu şekilde şüpheli bir enfeksiyon, bulaşıcı hastalık bildirildiğinde buradaki laboratuvar imkanlarında bu etkenler hızla çalışılıp sahaya yönelik tedbirler alınma durumunda" dedi.