O il için süre daralıyor! Uzman isim şu anda da olabilir diyerek 7,2'lik deprem uyarısı verdi

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından uzmanlar tarafından yapılan kritik uyarılar devam ediyor.
O il için süre daralıyor! Uzman isim şu anda da olabilir diyerek 7,2'lik deprem uyarısı verdi

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen peş peşe depremlerin ardından uzmanlar tarafından gözler İstanbul'a çevrilmişti. Yaşanabilecek olası bir büyük deprem ile birlikte sonuçlarının da büyük olabileceği ifade edilerek önlemlerin alınması gerektiği konusuna değinilmişti. Durum bu şekilde olunca da hem Türkiye genelinde hem de İstanbul'da yaşayan vatandaşlar tarafından uzmanların yaptıkları açıklamaları daha dikkatli bir şekilde analiz etmeye başladı.

VAKİT DARALIYOR!

Konuya ilişkin daha önce de açıklamalarda bulunan Profesör Doktor Şükrü Ersoy, depremi yeniden değerlendirdi. Büyük deprem için artık çok vaktin kalmadığını ifade eden Ersoy, İstanbul'da gelecekte ki bu gelecek uzun bir gelecek değil, 7,0'den büyük bir deprem bekliyoruz. Şu anda da olabilir. Kimse unutmasın Marmara Denizi'nin içerisindeki Kuzey Anadolu Fay'ı 7,0'dan büyük bir deprem mutlaka olacak" dedi.

DEPREMLERİN SIKLAŞMASI NEYE İŞARET?

Özellikle son dönemde daha da sık depremlerin meydana gelmesinin neye işaret olduğu hakkında da merak edilenlere ilişkin konuşan Ersoy, "Erzurum Aziziye'deki 4,6 büyüklüğündeki deprem çok sığ olduğu için çevreden çok şiddetli hissedildi" diyerek bunun en büyük nedeninin depremlerin sığda yaşanması olduğuna işaret etti.

İSTANBUL DEPREMİ İÇİN EN KÖTÜ SENARYOYU DUYURDU!

Hali hazırda başlanan kentsel dönüşüm projesinin öneminden bahseden Ersoy, "En kötü senaryo 7,5 büyüklüğündeki bir deprem riski. Buna hazırlanmamız gerekiyor" şeklinde yaptığı açıklama ile birlikte de İstanbul depremi için en kötü senaryoyu açıkladı.

ADANA VE EGE İÇİN DE AÇIKLAMA GELDİ!

Son olarak da sık sık depremin yaşandığı bölgelerden olan Ege Denizi ve Adana için de açıklama yapan Ersoy, "Bu deprem hep bizi kaygılandırır ama buradan yola çıkarak bu bölgede büyük bir deprem olacaktır yönündeki iddialar spekülatif olur. İzliyoruz. Ben Kuşadası Körfezi içerisinde büyük bir deprem yaşanacağı kanaatinde değilim. Zaten 2020 Sisam Depremi ile birlikte önemli bir yer kırılmıştı. Elbette bu kırılımın uçlarında yeni gerilimlerle bazı depremler olabilir ama asıl büyüğünü 6,8'lik Sisam Depremi'nde yaşadığımızı düşünüyoruz" şeklinde yaptığı açıklamalar ile ülke genelinde beklenen depremlere ilişkin ve de İstanbul depremi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.