O il için uzman isim uyardı! 6,3 büyüklüğünde deprem bekleniyor

Prof. Dr. Osman Bektaş tarafından yapılan son uyarı ile birlikte Adana ili için deprem yaşanabileceği yönünde uyarı verildi.
O il için uzman isim uyardı! 6,3 büyüklüğünde deprem bekleniyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından riskli olan iller arasında yer alan Adana için bugün Prof. Dr. Osman Bektaş tarafından son dakika uyarısı geldi. Yapılan uyarı ile birlikte o bölgede yer alan fay hattı üzerinde 6,3 büyüklüğünde depremin yaşanabileceğinden bahsedildi. Şubat ayında yaşanan iki büyük deprem felaketinden etkilenen illerden biri olan Adana için yapılan bu acil uyarıda “Karataş-Osmaniye-Andıran fay zonu 1998 gibi 6,3 deprem üretebilir” ifadeleri ile tedbir alınması gerektiği ifade edildi.

ADANA İLİ İÇİN KORKUTAN UYARI GELDİ!

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bektaş'ın yaptığı paylaşımda, "ADANA'NIN DOĞUSUNDA Kenarlarında büyük depremler üreten Maraş Bloğu saat yönünde dönerek batı kenarında Karataş- Osmaniye-Andırın aktif Fay Zonunda (jeolojik-jeofizik veriler,Över,2018) sismik aktivite artışına neden olmuştur. Fay zonu 1998 M6,3 gibi deprem potansiyeline sahiptir." şeklinde ifadeler ile vatandaşlara uyarılarda bulundu.

screenshot-147.png

Daha önce de sık sık yapılan bu uyarılara bir yenisi daha eklenirken bu konuda gerekli tedbirlerin alınması gerektiği yönünde uzmanlardan uyarılar geldi.