O ilde dere taştı AFAD peş peşe uyarılarda bulundu! Sakın dışarı çıkmayın

Bugün sağanak yağışların etkili olmasının beklendiği Trabzon ilinde derenin taşma noktasında geldiği öğrenildi.
O ilde dere taştı AFAD peş peşe uyarılarda bulundu! Sakın dışarı çıkmayın

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile AFAD tarafından yapılan peş peşe uyarılarda Trabzon ilinde rakımın yüksek olduğu mahallelerde heyelan ve taşkın meydana geldiği öğrenildi. Yağışın etkisi ile birlikte Fol Deresi'nin yükseldiği ve suyun renginde değişim görüldüğünün açıklanmasının ardından mahallelerde anonslar geçilmeye başlandı.

SAKIN DIŞARI ÇIKMAYIN!

Yaşanan yoğun yağış nedeni ile zorluk yaşayan vatandaşlar için uyarılar peş peşe yapılmaya başlanmıştı. Dereleri taşma ihtimali ve heyelan tehlikesi bulunması nedeni ile hoparlörden vatandaşlara kesinlikle uzak durulması gerektiği konusunda anonslar yapıldı. Mümkün olduğunca evde kalmanın en doğrusu olduğu ifade edilerek köprü çevresinde güvenli bir ortamın oluşabilmesi için de çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.

AFAD TARAFINDAN DA UYARI YAPILDI!

Bugün yaşanan bu hadiselerin hemen öncesinde vatandaşlara AFAD tarafından da uyarı yapılmıştı. Yayımlanan yazıda "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre;15 Haziran Perşembe günü; Ordu, Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Erzurum ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli; Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli gök gürültülü Sağanak Yağış bekleniyor. Turuncu yağış uyarısı verilen illerimizdeki vatandaşlarımıza SMS ile bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." şeklinde ifadelere yer verilerek vatandaşlara dikkatli olmalarının gerektiği konusunda vurgu yapıldı.