O şartı kabul ederlerse Meral Akşener altılı masaya geri döneceğini açıkladı!

Altılı masanın aday belirleme sürecinde beş parti liderinden de Kemal Kılıçdaroğlu önerisi çıkarken Meral Akşener'in Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu önerisinde bulunması sonrası altılı masada ayrılık yaşanmıştı.
O şartı kabul ederlerse Meral Akşener altılı masaya geri döneceğini açıkladı!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Millet İttifakının aday belirleme süreci devam ederken Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı karşısında duran ve altılı masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önemli açıklamalarda bulundu. Altılı masaya gurur yapmadan geri dönmesi için tek bir şartın olduğunu belirten Akşener neler söyledi...

Altılı masanın aday belirleme sürecinde beş parti liderinden de Kemal Kılıçdaroğlu önerisi çıkarken Meral Akşener'in Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu önerisinde bulunması sonrası altılı masada ayrılık yaşanmıştı. Meral Akşener'in altılı masadan kalkması gündeme damga vururken Akşener masadan kalkmadığını, kaldırıldığını belirtti. 

MERAL AKŞENER ALTILI MASAYA GERİ DÖNECEK Mİ?

Altılı masadan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrılığının ardından neler söyleyeceği ve nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken Akşener açıklamasında Akşener, "'Bu seçimi kazanmak istiyorsak İmamoğlu ya da Mansur Yavaş ile yola çıkmalıyız' dedim. Kılıçdaroğlu, milletin bu isteğini kabul ederse gurur yapmadan, hiçbir şey olmamış gibi o masaya geri dönerim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı göreve davet eden Meral Akşener karşısında Kılıçdaroğlu adaylığı ile karşılaşınca masadan kalktığını belirtirken ''Ben kişisel çıkarlarım için hiç kimseyle pazarlık yapmadım. Eğer öyle bir şey düşünüyorlarsa gelsin evimi taşlasınlar. Bu iki ismin karşılığı benden de, Kemal Bey'den de, diğer isimlerden de çok yüksek.

''GURUR YAPMADAN DÖNERİM''

Biz bu seçimi almalıyız dedim almak için de araştırma şirketlerinin yaptığı iki ismi koydum. Biri Ekrem İmamoğlu biri Mansur Yavaş bu seçimi kazanmak istiyorsak bunlardan biriyle yola çıkmalıyız dedim.'' ifadelerine yer verdi. 

Tek amaçlarının kazanmak olduğunu ve kişisel egolardan uzakta olduğunu belirten Akşener açıklamasının devamında ''Kim olursa olsun biz bütün gücümüzle varız dedim. Masa ya da Kemal bey benim değil milletin bu istediği kabul ederse gurur yapmadan o masaya geri dönerim. Yeter ki biz bu seçimi alalım, yeter ki Erdoğan'ı gönderelim. Ben masadan kalkmadım, kaldırıldım." dedi.