Öğrenciler askıda otobüs biletini nasıl alacak, askıya bilet nasıl bırakılır? Bayramda memlekete gidemeyen kalmayacak!

CHP Gençlik kolları tarafından hayata geçirilen Askıda Otobüs Bileti uygulamasından faydalanmak isteyen öğrenciler askıda otobüs bileti nasıl alınır araştırıyor. İşte ayrıntılar.
Öğrenciler askıda otobüs biletini nasıl alacak, askıya bilet nasıl bırakılır? Bayramda memlekete gidemeyen kalmayacak!

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının artmasıyla şehirler arası otobüs bileti fiyatlarında patlama yaşandı. Son 6 ay içerisinde yüzde 250 oranında artan bilet fiyatları nedeniyle vatandaşlar memleketine, öğrenciler ise ailelerinin yanına gitmekte zorluk çekmeye başladı. Durumun bilincinde olan Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, '' Askısı Otobüs Bileti '' kampanyası düzenleyerek öğrencilerin bayramda ailelerinin yanına gidebilmesine olanak tanıdı.

CHP Gençlik Kolları tarafından yapılan açıklamada, artan otobüs bilet fiyatlarına karşın öğrencilerin bayramda memleketlerine gidebilmesi için Askıda Otobüs Bileti kampanyasının başlatıldığı ifade edildi.

Askıda Otobüs Bileti kampanyasının ilk bağışçısı olan Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından '' Gelin, bayramda evine gidemeyen öğrenci kalmasın '' diyerek kampanyaya katılım sağlanmasını talep etti

Öğrenciler askıda otobüs bileti uygulamasından nasıl yararlanacak?

18 - 25 yaş arasında olan üniversite öğrencileri, 'Askıda Genç Bilet ' adlı kampanyanın resmi internet sitesi üzerinden askıda olan biletleri alabilecekler. Bilet talebi yetkililer tarafından kontrol edilecek ve daha sonra ilgili yerlere gönderilerek süreç başlatılacak.

Askıda Otobüs Bileti uygulamasından, 18 - 25 yaş arasındaki örgün öğrenim gören üniversite öğrencileri faydalanabilecek. Söz konusu kampanya için öğrencilerden herhangi bir ek şart talep edilmiyor. Öğrenciler, ASKİDA GENÇ BİLET COM adresine girerek e-posta adresini yazacak ve sonrasında gerekli adımları tamamlayarak bilet taleplerini oluşturabilecekler.

Öğrenciler askıda otobüs biletini nasıl alacak, askıya bilet nasıl bırakılır? Bayramda memlekete gidemeyen kalmayacak!

Askıya otobüs bileti nasıl bırakılır?

Öğrencilere destek olmak amacıyla askıya otobüs bileti bırakmak isteyen bağışçılar ise yine aynı internet sitesine girecek ve sol tarafta bulunan '' Askıya Bilet Bırak '' ibaresine tıklayacaklar. Açılan sayfa üzerinden en az 203 TL olmak üzere üst limitini kendi belirleyecekleri şekilde bilgileri girerek öğrencilere ücretsiz bilet sunabilecekler.

Emlak365.com