Okul aile birliklerine bağış yapılabilir mi, zorunlu mu?

Zaman zaman tartışmalara sebep olan ve gündeme gelen okul kayıtları döneminde okul aile birliklerine yapılan bağışlara ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi. Okula bağış yapmak zorunlu mu?
Okul aile birliklerine bağış yapılabilir mi, zorunlu mu?

Bazı okulların kayıt dönemlerinde okul aile birliklerine bağış yapmak şartıyla kayıt alınıyor. Bağış yapmanın zorunlu olup olmaması konusu belirsizliğini koruyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul aile birliklerine yapılan bağış ile okul kaydı arasında bir zorunluluk olmadığını, ülkede bulunan tüm okulların kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçte olduğunu söyledi.

İzmir Balova'da ilçesinde düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı'nda milli eğitim müdürleri ve okul idarecileri ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir araya geldi. 2000'li yıllarda ortalama 300 bin derslik olduğunu söyleyen Bakan Özer "Bugün 855 bin derslik olan bir eğitim sistemine sahibiz. Yani yaklaşık 1 milyon dersliği olan bir eğitim sisteminden bahsediyoruz. Bu yatırımlar gerçekten okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarında ciddi bir sıçramaya vesile oldu." açıklamasında bulundu.

KAYIT İÇİN OKULLARA BAĞIŞ YAPMAK ZORUNLU MU?

Okul aile birliklerine bağış yapılabilir mi, zorunlu mu?

Okul aile birliklerine kayıt için yapılan bağışlara değinen Bakan Özer "Velilerin özellikle kayıtlarda bağış gibi sizleri de rahatsız eden süreçlerle karşılaşmasını istemiyoruz. Velilerimiz eğer isterse okullara, okul aile birliklerine bağış yapabilirler ama bağışla okul kayıtları arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok. Çünkü biz bakanlık olarak tüm okullarımızın ihtiyacını karşılayabilecek gücümüz de var bütçemiz de var." dedi.

Atılan adımların sahaya çok iyi yansıdığını vurgulayan Bakan Özer, öğretmenlerin hem mesleki hem de kişisel gelişim anlamında en iyi yerlere gelmesi için çaba sarf edildiğini de vurguladı.