Okullar Yüz Yüze Eğitime Kapanacak Mı? 2022'nin İlk Kabine Toplantısında Omicron Damgası

Omicron vakalarının artması ve günlük vaka sayısının 38 bin bandına kadar çıkmasının ardından okulların yüz yüze eğitime kapatılmasına ilişkin alınacak karar bekleniyor. Konu kabinede görüşülecek.
Okullar Yüz Yüze Eğitime Kapanacak Mı? 2022'nin İlk Kabine Toplantısında Omicron Damgası

Koronavirüs salgınında yeni tehdit daha yayılması olan Omicron varyantı. ABD ile Avrupa'yı etkisi altına alan varyant bazı ülkelerde kapanmalara neden olmuştu. Bazı ülkeler ise diğer ülkelerden gelenlere karşı ek önlemler almaya başladılar.

Türkiye'de de hızlı bir şekilde yayılmaya başlayan varyant ile ilgili son açıklamalar Sağlık Bakanı Koca'dan gelmişti. Peki Omicron varyantı yeni kapanmalara neden olacak mı?

OMİCRON VARYANTI YENİ KAPANMALARA NEDEN OLACAK MI?

Türkiye'de salgın yeni etkileri ile yeniden artışa geçti. Uzun süre sonra günlük vaka sayıları yeniden 40 bin bandına taşındı. Vaka sayılarının artması ve omicron varyantı nedeniyle yeni kapanma iddiaları gündeme gelmişti.

Kapanmaların ilk ayağının ise okulların yüz yüze eğitime kapatılması şeklinde olabileceği iddiaları hem basında hemde sosyal medyada yer aldı.

Okulların kapanmasına ilişkin son açıklamalarda ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitimin devam edeceğini vurgulamıştı. Konunun gün içinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısında tüm yönleriyle ele alınması bekleniyor.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir sunum gerçekleştirmesi ardından ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de okullarda ki son duruma dair bllgi vermesi bekleniyor. Toplantı sonrası ise eğitime dair yeni yol haritasını çizilecek. Alınan kararlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşmasında açıklanacak.