Okullara verilen ara uzatıldı! Milli Eğitim Bakanı açıklama yaptı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir açıklama yaparak okullarda eğitime ve öğretime verilen aranın süresinin uzatıldığını duyurdu. Deprem felaketi nedeniyle okullarda eğitime verilen ara bir hafta daha uzatıldı.
Okullara verilen ara uzatıldı! Milli Eğitim Bakanı açıklama yaptı!

Türkiye'de yaşanan çok büyük deprem felaketi eğitimde de aksamalara neden oluyor. Ülkenin ana gündemi deprem felaketi olunca diğer alanlarda bazı fedakarlıklar yapılabiliyor. Deprem bölgesinde çok yoğun bir çalışma gerçekleşirken Milli Eğitim Bakanlığı tüm Türkiye'de okullarda eğitime verilen aranın uzatılmasını kararlaştırıldı. Alınan bu kadar Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer tarafından açıklandı,

TÜM TÜRKİYE'DE OKULLARA VERİLEN ARA UZATILDI!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir açıklama yaparak, "Yaşanan deprem felaketi nedeniyle tüm Türkiye'de okullarda eğitime ve öğretime bir hafta ara vermiştik. 13 Şubat Pazartesi günü okullarımızı deprem bölgesi hariç açmayı planlamıştık. Ancak yaptığımız son değerlendirmede okullarda vermiş olduğumuz arayı 1 hafta daha uzatma kararı aldık. Deprem felaketinden dolayı okullar ülke genelinde 20 Şubat tarihine kadar eğitim ve öğretime ara vermiştir." dedi. 

Deprem bölgelerinde ise okullarda eğitime ve öğretime ne şekilde ve ne zaman devam edileceğine dair bir karar alınmadı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer dün bir açıklama yaparak depremin etkili olduğu illerde öğrencilerin nakillerinin istedikleri ilde ve istedikleri okula alınabileceğini duyurmuştu. Depremin izlerinin ne zaman ve ne şekilde silinebileceğinin belli olmamasından dolayı bölgede kısa sürede bir normalleşme beklenmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı da buna dair çeşitli hazırlıklar yapıyor. 

YÖK'TEN KARAR BEKLENİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 Şubat'a kadar tüm ülkede ilk ve orta öğretimde okulları tatil etmesinin ardından gözler YÖK'e çevrildi. YÖK'ten de bu yönde bir karar alınması beklenirken bu yönde de talepler var. Deprem bölgesinde gönüllü olarak görev yapan üniversite öğrencilerinin bu görevlerini sürdürebilmeleri için üniversitelerin de eğitime ara vermelerinin sürmesi gerekiyor.