Okullarda devamsızlık süresi uzatıldı mı, sınıfta kalan öğrencilere af var mı?

MEB tarafından okullar ile ilgili alınan kararlar yakından takip ediliyor. MEB kararları kamuoyunun gündeminde yer alırken okullarda devamsızlık süresi ve sınıfta kalan öğrencilere af konusu da merak edildi.
Okullarda devamsızlık süresi uzatıldı mı, sınıfta kalan öğrencilere af var mı?

Milli eğitim Bakanlığı (MEB) okullarla ilgili olarak aldığı bir dizi kamuoyunun bilgisine sunuştu. Okullarla ilgili alınan kararlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen öğrenci ve veliler de araştırmalarını yapıyor. Son dönemde devamsızlık konusu ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapması gereken öğrencilerle ilgili "devamsızlık affı gelecek mi?" sorusuna yanıt verdi.

Öğrencilerin sınıfta kalma nedenlerinden biri de belirlenen devamsızlık süresini aşmak olduğunun altı çizilirken ''Devamsızlıktan kalan öğrencilere af gelecek mi?'' sorusu gündem oldu. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılırken detayları derledik.

SINIFTA KALAN ÖĞRENCİLERE AF VAR MI, DEVAMSIZLIK AFFI GELECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Tekin, katıldığı bir televizyon programında devamsızlık affı hakkında sorulan sorular üzerine açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Bu konuda zaten gerekli açıklamayı yaptık. Şu an sizinle paylaşabileceğim yeni bir veri yok ama önümüzdeki günlerde açıklamalarımız olacak.

okullarda-devamsizlik-suresi-uzatildi-mi-sinifta-kalan-ogrencilere-af-var-mi.jpg

Devlet bu kadar yatırım yapıyor, öğrenci de okulda olmalı, derste olmalı" şeklinde bir yanıt verirken devamsızlıkla ilgili bir esnekliğin olup olmayacağına ilişkin de "Esneklik yapacağımız bir şey yok. Zaten yıl içerisinde öğrenci arkadaşlarımıza özürlü ve özürsüz olarak bir devamsızlık tanımı yaptık" cevabını verdi. Çocukların okul dışında başka ortamlarda vakit geçirmelerini doğru bulmadığını belirten Bakan Tekin, bu konuda kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.