Olağanüstü toplantı sona erdi! AK Parti'den son dakika erken seçim açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün AK Parti’deki kurmayları ile olağanüstü bir toplantı yaptı. Bu toplantının ardından ise erken seçim ile alakalı olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.
Olağanüstü toplantı sona erdi! AK Parti'den son dakika erken seçim açıklaması!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programında yer almamasına rağmen kritik bir toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kurmayları ile AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Bu toplantının ardından ne açıklama yapılacağı kamuoyunun oldukça merak ettiği konular arasında yer alıyordu. Beklenen açıklamayı toplantı sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptı.

ÖMER ÇELİK ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI YAPTI

Son günlerde bazı atılan ekonomik adımların erken seçim habercisi olduğu şeklindeki tartışmalara dair konuşan Ömer Çelik, “Bizim seçim takvimi ile alakalı herhangi bir gündemimiz yok. Seçimler normal zamanında yapılacaktır. Türkiye için erken seçim defterini kapattığımızı senelerdir söylüyoruz. Bundan dolayı da erken seçim şeklinde bir gündem gerçekçi değildir. Haziran 2023’te yapılacak seçimlere de sadece aylar kalmıştır. Bunun için bu seçimlere dair çalışmalara şimdiden başlamak da normaldir.” dedi.

Seçim tarihi ile alakalı olarak Cumhur İttifakı içerisinde görüş ayrılığı olmadığını belirten Ömer Çelik, “Cumhur İttifakı oldukça uyumlu bir şekilde Türkiye’yi geleceğe taşımaya devam ediyor. İttifak içerisinde seçim tarihi ile alakalı bir görüş ayrılığı da yoktur. AK Parti ile MHP’nin seçim tarihine dair düşünceleri aynıdır. Burada oluşturulmaya çalışılan suni gündeme itibar edilmemelidir.” ifadelerini kullandı.

SURİYE İLE GÖRÜŞME YAPILACAK MI?

Suriye ile Türkiye’nin yeniden temasa geçeceği iddialarını da değerlendiren Ömer Çelik, “Biz Türkiye olarak çevremizdeki devletler ne kadar güvenli olursa bunu kendi güvenliğimize verilmiş bir katkı olarak değerlendiririz. Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Ancak bunu savunurken de rejimin baskıcı tutumunu da görmezden gelemeyiz. Suriye’de uygulanabilir bir anayasal süreç olmalıdır. Belirlenecek ilkeler üzerinde anlaşma sağlanırsa Türkiye ile Suriye arasında temas kurulabilir. Halihazırda Suriyeli sığınmacıların ülkelerine gönüllü olarak dönmelerini arzu ediyoruz. Ancak bunun için Suriye’de huzur ve güven ortamı oluşturulmalıdır.” şeklinde konuştu.