Osmaniye'de korkutan deprem! AFAD açıkladı, 5 il sallandı!

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Osmaniye’de bir deprem meydana geldi. Gerçekleşen depremin şiddeti ve diğer detayları AFAD Deprem Dairesi açıkladı.
Osmaniye'de korkutan deprem! AFAD açıkladı, 5 il sallandı!

Türkiye’de orta şiddetli depremler vatandaşları endişelendirmeye devam ediyor. AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından birer son dakika açıklaması yapılarak gerçekleşen son depreme dair ayrıntılar duyuruldu. Buna göre Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde bir deprem meydana geldi.

AFAD DEPREM DAİRESİ DEPREM DUYURUSU YAPTI

AFAD Deprem Dairesi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde gerçekleşen depreme dair teknik bilgileri açıkladı. Buna göre deprem saat 18:48’de meydana geldi. Depremin şiddeti AFAD Deprem Dairesi tarafından 5.1 olarak ölçüldü. Meydana gelen bu depremin 7 km derinlikte olduğu belirtildi. Deprem Osmaniye’nin diğer ilçelerinin yanında Kahramanmaraş, Adana, Kilis ve Hatay’dan da hissedildi.

Meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremden 4 dakika sonra aynı bölgede yine bir deprem daha meydana geldi. İkinci depremin büyüklüğünün 2.9 olduğu açıklandı.

Osmaniye'de korkutan deprem! AFAD açıkladı, 5 il sallandı!

KANDİLLİ RASATHANESİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Osmaniye Düziçi’nde gerçekleşen deprem ile alakalı olarak bir son dakika duyurusu yaptı. AFAD Deprem Dairesi’nden farklı olarak depremin şiddetini 5.0 olarak duyuran Kandilli Rasathanesi depremin derinliğini de 11.2 km olarak açıkladı. Bu iki kurumun ölçümlerinde zaman zaman küçük farklılıklar olabiliyor.

CAN VE MAL KAYBI AÇIKLAMASI

AFAD Deprem Dairesi tarafından deprem sonrasına dair de açıklama yapıldı. Vatandaşlardan herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığını açıklayan AFAD Deprem Dairesi can ve mal kaybı yaşanmadığını ilan etti. Yine de bölgede taramalar yapıldığını bildiren kurum herhangi bir olumsuzluğa karşı müdahale edecek birimlerin hazır olduğunu duyurdu.

Bölgede depremlerin yoğun bir şekilde olmasına karşın vatandaşlar bu son depremden dolayı kısa bir süre panik yaşadılar. Etkileyen şiddetin yüksek olduğu bildirilirken çevre illerden de vatandaşlar depremi hissettikleri sosyal medyada dile getiriyorlar.