Otomotiv Firmaları Al Sat Yapan Galericilere Savaş Açtı: Ucuzdan Araba Kapatıp, Pahalıya Satamayacaklar!

Son dönemde araç fiyatları al sat işlemleri nedeni ile daha da yükselirken otomotiv firmaları iddialar üzerine kara liste uygulamasını başlattı. Ucuzdan araba kapatıp pahalı satma dönemi bitiyor!
Otomotiv Firmaları Al Sat Yapan Galericilere Savaş Açtı: Ucuzdan Araba Kapatıp, Pahalıya Satamayacaklar!

Araba sahibi olmak isteyen kişiler ÖTV indirimi açıklamasının gelmesi ile büyük sevinç yaşamış, ancak araba satın almak için bayilere giden pek çok kişi ÖTV indirimi kapsamına giren araçlardan bayilerden bulamadığı için eli boş dönmek zorunda kalmıştı. Son dönemde kampanya ve lansman dönemlerinde benzer olayların sayılarının artması üzerine otomotiv firmaları kara liste uygulamasına geçiş yapmaya karar verdi.

Kara liste sisteminde sıfır araç satan bayiler al - sat işlemi yaparak kampanya ve lansman döneminde ucuz araba alarak, indirimli fiyattan aldığı sıfır aracı ikinci el piyasasında 30 - 40 Bin TL kar koyarak satan oto galeriler başta olmak üzere firmaları belirleyecek. Bu kişi ve firmaların ucuz ve kampanyalı araçlara erişimi engellenecek. Böylelikle fırsatçılara kapı kapatılmış olacak.

PİYASADA FİYATLARI YÜKSELTENLER VE HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDENLER KARA LİSTEYE ALINACAK!

Sabah Gazetesi yazarlarından Ufuk Sandık tarafından yapılan habere göre otomotiv sektörü fırsatçılara karşı savaş açtı. Eylül ve Ekim ayında yaşanan tedarik sorunu Kasım ayında da devam ederken sıfır araçlarda bekleme süresinin 2-3 aya çıkması fırsatçıları harekete geçirdi. Özellikle de oto galericiler tarafından yapılan sıfır araç oyunu büyük tepki çekmişti.

Lansman ve kampanya dönemlerinde sıfır araçları stoklayan oto galericilerin bu araçları daha sonra üzerine 30-40 bin TL kar koyarak ikinci el araç piyasasında satışa çıkardıkları belirtilirken otomotiv bayileri bu sistemi kırmak için harekete geçti. Bazı oto galericilerin kendilerinin, eşlerinin hatta anne ve babalarının üzerine dahi araç aldıkları belirlenirken kanunen "araç satmıyorum" deme hakkı olmayan araba firmalarının oluşturulan listede ismi olan kişilerin bekleme sürelerini uzattıkları ve listede sona ekledikleri belirtiliyor.