Otoyol ücretini ödemeden geçenlere yönelik yapılan değişiklik Resmi Gazete'de

Otoyollarda ücretini ödemeden geçiş yapanlara yönelik işlemlere ilişkin yönetmelik hükmünde değişikliğe gidildi. Söz konusu değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan değişikliğin ardından yeni ücretler de yayımlandı.
Otoyol ücretini ödemeden geçenlere yönelik yapılan değişiklik Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar kamuoyu tarafından yakından takip edilirken bu kez araç sahipleri için açıklama geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), otoyol geçiş ücretlerine ilişkin yönetmelik değişikliği yaptı. KGM'nin söz konusu değişiklik kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Otoyollarda ücretini ödemeden geçiş yapanlara yönelik işlemlere ilişkin yönetmelik hükmü, Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkında Kanun ile uyumlu hale getirildi. Resmi Gazete'nin Yürütme ve İdare Bölümünde Yönetmelikler kısmında ''Karayolları Genel Müdürlüğünün Sorumluluğu Altında Bulunan Otoyollar ile Erişme Kontrolünün Uygulandığı Karayollarında Geçiş Ücretlerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' adıyla yayımlanan karar kapsamında detaylar belli oldu.

OTOYOL GEÇİŞ ÜCRETLERİNDE YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğundaki otoyollarda ücretini ödemeden geçiş yapanlara yönelik işlemlere dair yönetmelik hükmü "Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkında Kanunu" ile uyumlu hale getirildi.

ekran-goruntusu-2024-07-31-173206.png

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kaçak geçiş yapıp 15 gün içinde ücreti ödemeyenlere geçiş ücretinin bir katı olarak idari para cezası uygulanacak, ayrıca tebligat yapılmayacak.

ekran-goruntusu-2024-07-31-173816.png

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Sorumluluğu Altında Bulunan Otoyollar ile Erişme Kontrolünün Uygulandığı Karayollarında Geçiş Ücretlerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin detayları ise şöyle;

  • Gişelerden kaçak geçiş yapıp 15 gün içinde usulüne uygun şekilde ödemesini yapanlardan herhangi bir idari para cezası alınmayacak.
  • Geçiş ücretlerinin hesaplanması formülünde yer alan "Bir Km'lik otoyol birim fiyatı" 0.25 liradan 1 liraya yükseltildi.

Ayrıca Genel Müdürlüğün konuya ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlanarak 31 Temmuz 2024 Çarşamba günü yürürlüğe girdi.