Partimin Cumhurbaşkanı Adayı Mansur Yavaş Demişti! Ümit Özdağ Kimdir, Hangi Partiden, Mesleği Ne?

Cumhurbaşkanı adayı açıklaması ile gündeme oturan Ümit Özdağ kimdir merak ediliyor. Ümit Özdağ'ın siyasi hayatına ilişkin bilgiler haberimizde.
Partimin Cumhurbaşkanı Adayı Mansur Yavaş Demişti! Ümit Özdağ Kimdir, Hangi Partiden, Mesleği Ne?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı açıklamalarıyla gündeme oturdu. Cumhurbaşkanı adaylığını milli bir mesele olarak gördüğünü belirten Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a partisinin cumhurbaşkanı adayı olması için teklif götürdü.

Ümit Özdağ'ın bu teklifi sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da sert tepkiler alan Özdağ'ın kim olduğu merak ediliyor.

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Ümit Özdağ, 3 Mart 1961 tarihinde Japonya'nın Tokyo'da doğmuştur. Lisans eğitimini Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra uzun yıllar üniversitelerde ders vermiştir. 1993 yılında doçent olan Özdağ, 2001 yılında profesör unvanını almıştır.

Aslen ana vatanı Dağıstan olan Kumul Türklerindendir. Ayrıca MHP Kadın Kollarının ilk genel başkanlığını yapan Gönül Özdağ ve Milli Birlik Komitesi üyesi olarak 27 Mayıs darbesine katılan kurmay yüzbaşı Muzaffer Özdağ'ın oğludur. Babası Alparslan Türkeş ile birlikte hareket ederken, 13 Kasım 1960'ta Japonya'ya hükümet müşaviri olarak gönderilmesi sebebiyle Ümit Özdağ Tokyo'da dünyaya gelmiştir.

Siyasi hayatında 2006 yılında yapılan kongre öncesi Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkan adayı olduğunu açıklamış ancak kongreden iki gün önce MHP'den ihraç edilmiştir. 2010 yılında mahkeme kararı ile yeniden MHP üyesi olmuştur. 15 Kasım 2016 tarihinde ise partiden tekrar ihraç edilmiştir.

2017 yılında İYİ Parti'ye katılmıştır. Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuştur. 2018'de Türkiye genel seçimlerinde, İYİ Parti'den İstanbul milletvekili seçilmiş ancak 2020 yılında İYİ Parti'den ihraç edilmiştir. Partiye geri getirildikten iki ay sonra ise istifa etmiştir.

2021 yılında ise Ayyıldız Hareketini başlattıktan sonra 26 Ağustos'ta Zafer Partisi'ni kurmuştur.

Emlak365.com