Paylaşımı olay yaratan Sezgin Tanrıkulu kimdir, hangi partiden, neden soruşturma açıldı?

İstanbul Milletvekili Sezgi Tanrıkulu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Sezgin Tanrıkulu'na neden soruşturma açıldı, paylaşımında ne yazıyordu? İşte ayrıntılar.
Paylaşımı olay yaratan Sezgin Tanrıkulu kimdir, hangi partiden, neden soruşturma açıldı?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma açtı. Milletvekili Tanrıkulu'nun 1915 olaylarına ilişkin paylaşımı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı!

Sosyal medya hesabından 1915 olaylarına yönelik paylaşım yapan CHP İstanbul Milletvekili SEzgin Tanrıkulu, söz konusu paylaşımında '' 107 yıl önce 24 Nisan 1915'te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul'da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara'ya sürüldü ve zorla kaybedildi. Kötülüğün miladı ile olan bu tarihle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz '' dedi.

Bu paylaşımdan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından, '' Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, TBMM'yi ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldı.

Sezgin Tanrıkulu kimdir?

Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 27 Mayıs 1963 tarihinde Diyarbakır'da doğmuştur. İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olan Tanrıkulu, Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. Kültür Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde ise doktora eğitimini tamamlamıştır.

Mezun olduktan sonra serbest avukat olarak çalışmış, 1986- 2002 yılları arasında Diyarbakır Barosu Genel Sekreterliği ve Başkan Yardımcılığı, 2022- 2008 yıllarında da Diyarbakır Barosu Başkanlık görevini yürütmüştür.

2010 yılında CHP ile siyasete atılan Tanrıkulu, aynı yıl İnsan haklarından sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevine getirilerek 2011 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir. 2016 yılında Genel Başkan yardımcılığı görevi biten Tanrıkulu, 2018 Türkiye seçimlerinde ise yeniden CHP İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir.

Emlak365.com