Pegasus Hava Yolları'nın Yeni CEO'su Olan Güliz Öztürk Kimdir, Hangi Eğitimleri Almış, Hangi Görevlerde Bulunmuştur?

Türkiye’nin önemli şirketlerinden olan Pegasus Hava Yolları’nın yeni CEO’su Güliz Öztürk oldu. Güliz Öztürk kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Pegasus Hava Yolları'nın Yeni CEO'su Olan Güliz Öztürk Kimdir, Hangi Eğitimleri Almış, Hangi Görevlerde Bulunmuştur?

Türkiye’nin havayolu taşımacılığında önemli şirketlerden birisi olan Pegasus Hava Yolları’nda CEO kademesinde değişiklik yapıldı. Açıklanan karara göre Pegasus Hava Yolları’nın yeni CEO’su Güliz Öztürk oldu. Bu yeni görevlendirmenin ardından Güliz Öztürk ile alakalı araştırmalar yoğunlaştı. Güliz Öztürk kimdir, hangi eğitimleri almış ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Bloomberg tarafından verilen bilgilere göre 2016 yılından itibaren Pegasus Hava Yolları Üst Yöneticisi CEO’su olarak görev yapan Mehmet T. Nane 31 Mart 2022 Perşembe günü yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda alınan kararla Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Yönetim Kurulu’nun aldığı karar ile de şirkette Ticaretten Sorumlu genel Müdür Yardımcısı görevinde bulunan Güliz Öztürk CEO olarak görevlendirildi.

GÜLİZ ÖZTÜRK KİMDİR?

İstanbul doğumlu olan Güliz Öztürk, Kadıköy Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Ardından Türk Hava Yolları’nda çalışmaya başlayarak iş hayatına giren Güliz Öztürk 2003 yılına kadar bu şirkette uluslararası ilişkiler ve anlaşmalar uzmanı, asistan müdür, müdür, kıdemli genel müdür yardımcısı, pazarlama ve satıştan sorumlu genel müdür yardımcısı gibi farklı görevlerde bulunmuştur.

Türk Hava Yolları’nda çalıştığı süre içerisinde Güliz Öztürk, ilk ortak kodlu uçuşların başlatılması, alliance projelerinin sürdürülmesi, sadak programı ile banka kart programının lansmanı, ilk web sitesinin kurulması, internet üzerinden bilet satışının uygulanmaya başlanması gibi projeleri yönetmiştir.

Güliz Öztürk 2003 ile 2005 yılları arasında Ciner Group’un turizm ve havacılık bölümünde görev almış ve insan kaynakları direktörü olarak çalışmıştır. Güliz Öztürk 2005 yılında ise tarifeli uçuşların başlatılması için satış ve pazarlamadan sorumlu olarak Pegasus’ta çalışmaya başlamıştır. 2005 ile 2008 yılları arasında tarifeli uçuşlar müdürü, 2008 ile 2010 arasında ise tarifeli uçuşlar satış direktörü görevlerinde bulunmuştur.

2010 yılından itibaren Pegasus Hava Yolları ticari operasyonlardan sorumlu genel müdür yardımcısı olan Güliz Öztürk, 31 Mart 2022 tarihi itibariyle CEO olarak görevlendirilmiştir.

Emlak365.com