Pençe Kilit Operasyonundan Acı Haber: 1 Asker Şehit, 4 Asker Yaralı

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe Kilit Operasyonu'ndan acı haber geldi. Teröristler tarafından yapılan roket saldırısında 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama.
Pençe Kilit Operasyonundan Acı Haber: 1 Asker Şehit, 4 Asker Yaralı

TSK'nın daha önce yaptığı operasyonlar neticesinde terör örgütü büyük kayıplar verdi. Irak'ın kuzeyinde bazı bölgelerde ise hala barınma alanları oluşturmaya devam ettikleri tespit edilince Birleşmiş Milletler Anlaşması neticesinde Pençe Kilit Operasyonu başlatıldı. Operasyonda, hava kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA'lar da görev alıyor.

1 ASKER ŞEHİT OLDU, 4 ASKER YARALANDI

Irak'ın kuzeyinde TSK'nın terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Pençe Kilit operasyonunda teröristlerin roket saldırısında İs. Söz. Er Yunus Kalkan şehit oldu. 4 asker de yaralandı.

Pençe Kilit Operasyonundan Acı Haber: 1 Asker Şehit, 4 Asker Yaralı

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada: "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısında kahraman silah arkadaşımız İs. Söz. Er Yunus Kalkan şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

ACI HABER BABA OCAĞINA ULAŞTI

Şehidin acı haberi Hatay Yayladağı'nda bulunan baba ocağına ulaştı. Hatay Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı ve ilçenin dört bir yanı Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yunus Kalkan'ın cenazesi yarın memleketinde toprağa verilecek. Yayladağı Asri Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Emlak365.com