Piyasaların Yönünü Belirleyecek Ekonomi Paketi Cumartesi Günü Açıklanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni ekonomi modeline ilişkin detayların cumartesi günü açıklanacağını ilan etti. Nebati'nin haftasonu yapacağı açıklamaya dair ilk detaylar.
Piyasaların Yönünü Belirleyecek Ekonomi Paketi Cumartesi Günü Açıklanacak

Türkiye'de piyasaların yeni dönem yönünü belirleyecek ve ekonomide gidişatı belirleyecek olan ekonomi paketine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından enflasyon ile mücadele başta olmak üzere bir çok konuya ilişkin atılacak adımlar açıklanacak.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ YENİ EKONOMİ PROGRAMINI AÇIKLAYACAK

Elde edilen bilgilerde; Nureddin Nebati'nin konuşmasının en önemli bölümlerinin başında fiyat artışları gelecek. Son dönemlerde yaşanan fiyat artışlarının önüne geçmek için uygulanacak tedbirler hakkında bilgi verilecek. Önümüzdeki cumartesi günü gerçekleştirilece program kapsamında konuşacak Bakan Nebati Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla işletmelere ve ihracatçılara destek sağlamak amaçlı selektif bir finansman destek paketini de ilan edilecek.

Toplantıda konuşulması beklenen en önemli düzenlemelerden bir tanesi de yastık altı altınların değerlendirilmesi olacak.

Türkiye Ekonomi Modeli olarak uygulanacak yeni tedbirler ile piyasaların canlanması adına atılacak adımlar tüm detayları ile ilan edilecek. Toplantıda küresel piyasaların da en önemli sorunu olan enflasyon oranları için kapsamlı bir yol haritası açıklanacak. Tedbirlerin temel etmeni ise tüm paydaşların katkısı ve desteğiyle üretici ve tüketici fiyatlarındaki artışların önüne geçmek olacak.

Cumartesi günü gerçekleştirilecek toplantıda Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile birlikte iş dünyasından üst düzey yöneticiler, kamu ile özel bankaların genel müdürleri, önemli kuruluşların yönetiminde yer alan isimler, STK'ler yer alacak.