Polis olabilmek için TYT'den kaç puan almak gerekir? 2022 polislik taban puanı

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birçok kişi polis olabilmek için TYT'den kaç puan almak gerekir araştırıyor. İşte 2022 polislik taban puanları ve başvuru şartları.
Polis olabilmek için TYT'den kaç puan almak gerekir? 2022 polislik taban puanı

YKS sonuçlarının açıklanması ardından binlerce öğrenci ve mezun YKS puanlarıyla hangi üniversitelere tercih yapabileceklerini araştırıyor. ÖSYM’nin YKS tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla üniversitelerin kontenjanları, YKS taban ve tavan puanları belli oldu. Adayların birçoğu ise geçtiğimiz yıllarda TYT’den 150 puan alarak Polis Meslek Yüksek Okulu’na tercihte bulunulması üzerine, 2022 yılında kaç puan alarak polis olabileceklerini araştırmaya başladı.

Polis olabilmek için TYT’den kaç puan almak gerekir 2022?

YKS sınav puanları ve sıralamaları yayınlandı. Peşi sıra ÖSYM de üniversitelerin taban ve tavan puanları ile kontenjanlarını duyurdu. Polis olmak isteyen gençler, polislik taban puanları 2022’de kaç oldu yönünde araştırmalarını sürdürüyor.

Önceki yıllarda Polis Meslek Yüksek Okulu’na girebilmek için TYT oturumundan 150 puan almak yeterli olabiliyordu. 2022 yılı için polislik taban puanlarına yönelik henüz bir açıklama yapılmadı. Haberimizin devamında geçmiş yıllarda polislik taban puanlarına ilişkin bilgileri öğrenebilirsiniz.

Polislik taban puanları 2019 yılında 250, 2018 yılında 260, 2017 yılında 260, 2016 yılında 270 ve 2015 yılında ise 270 puan olarak belirlenmişti.

Polislik PMYO başvuru şartları neler, kimler polis olabilir?

Polis olabilmek için öncelikle T.C vatandaşı olmak, lise ve dengi okuldan mezun olmak gerekiyor. ÖSYM tarafından yapılan 2021 YKS TYT puan türünden en az 250 ham taban puan ve üzeri puan alanlar, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları ise TYT’den 200 puan almak şartıyla polislik başvurusu yapabiliyor.

Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kile endeksinin 18 ile 27 arasında olması,

Alkol ve uyuşturucu ya da uyarıcı madde nedeniyle tedavi görmüyor olmak,

Herhangi bir siyasi partiye ya da siyasi partilerin yan kuruluşuna üye olmamak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv taraması olumlu olmak,

Silah taşımaya ya da silahlı görev yapmaya hukuki engeli bulunmamak gibi şartlar talep ediliyor.

2022 polislik taban puanlarına ilişkin bilgiler açıklandığında haberimize ekleyeceğiz.