Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik uyarı! O bölgede 6,7 büyüklüğünde birçok deprem olacağını açıkladı

Prof. Dr. Ahmet Ercan yapmış olduğu açıklamalarda o bölge için 6,7 büyüklüğünde en az 15/20 kez artçı depremin meydana gelebileceğini söyledi.
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik uyarı! O bölgede 6,7 büyüklüğünde birçok deprem olacağını açıkladı

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik uyarı! O bölgede 6,7 büyüklüğünde birçok deprem olacağını açıkladı: Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Malatya'da gerçekleşen depremler ile ilgili konuşarak bu bölgede yaşanma ihtimali olan depremler ile ilgili şöyle konuştu; "Artçı depremler daha da büyük olacaktır o bölgede. 6.7’ye varan en az 15-20 artçı deprem gelecek" dedi.

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Safranbolu Belediyesi'nin davet etmesiyle birlikte Karabük'te vatandaşlara deprem konusunda bilgi verdi. Yapılan programda açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise deprem ile ilgili alınması gereken önlemlerden bahsetti. 

 

Yaşanması beklenen bu depremlere karşı hem devletin hem de kurumların olabildiğince hızlı bir şekilde gereken önlemleri alması gerektiğini ifade eden Köse 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin ardından Marmara Bölgesi'nde de büyük bir deprem beklendiğine de konuşmalarında değindi. İstanbul'da bulunan mevcut yapıların güçlendirilmesi gerektiğini ve depreme karşı önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. 

6.7'YE VARAN EN AZ 15-20 ARTÇI DEPREM GELECEK

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan katılmış olduğu konferansta Malatya'da yaşanan deprem ile ilgili konuştu. Malatya'daki depremin artçı bir deprem olduğunu söyleyen Ercan o bölgede kırık araştırması yaptığını söyleyerek yüzeylenmemiş bir kırık olabileceğini söyledi. Kırığın hesaplara göre 6 ya da 4 kilometre olduğunu söyleyen Ercan artçı depremlerin daha da büyük olabileceğini söyleyerek uyardı ve ekledi;

"6.7'ye varan en az 15-20 artçı deprem gelecek 3-4 ay ya da yıl içerisinde olacaktır. Orta hasarlı yapıları ağır hasarlı hale getirecek, ağır hasarlı yapıları yıkacaktır. Orada yapılacak iş bana göre, göçüntüleri kaldırmadan önce orta hasarlı ve ağır hasarlı yapıları yıkmak gerekir." diyerek yaşanacak olan artçılar için uyardı. 

Artçı deprem uyarısı Prof. Dr. Ahmet Ercan tarafından yapılmıştır. Bu uyarının Emlak365 haber sitesi ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.