Prof. Naci Görür'den 7 şiddetinde deprem duyurusu!

Türkiye'de her gün yeni depremler olmaya devam ederken Prof. Naci Görür bu sefer yeni bir kentte deprem beklediği uyarısında yaptı.
Prof. Naci Görür'den 7 şiddetinde deprem duyurusu!

6 Şubat depremlerini önceden bilen Prof. Naci Görür yaşanan depremleri değerlendirmeye ve yeni depremler hakkında uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Prof. Naci Görür yeni bir kenti uyarırken bölgede 7'nin üzerinde deprem riski olduğunu ifade etti.

KÜTAHYA'DA DEPREM RİSKİ VAR MI, DEPREM BEKLENİYOR MU?

Prof. Naci Görür yapmış olduğu açıklamasında "Kütahya bir deprem kenti. Özellikle daha doğuda doğrultu atımlı fayların etkin olduğu ülkemizde batıda daha çok graben, horst dediğimiz normal fayların egemen olduğu bir rejim var. Kütahya bu iki rejim arasında biraz geçişi simgeliyor. Bundan dolayı bu bölgede diri faylar konsantre olmuş vaziyette ve büyük depremler üretme potansiyeli de var. Tarihi dönemlerde Kütahya ve çevresinde 7'nin üzerinde depremler bile var. Ağırlıklı olarak 6'lı, 7'li depremler var." diyerek bölgenin riskli olduğunu ifade etti.

Kütahya'da yüksek deprem riskine rağmen hatalı yapılaşmaya gidildiğini belirten Prof. Naci Görür, bu hatanın ciddi can kayıplarına neden olabileceği uyarısında bulundu. Prof. Naci Görür yaptğı açıklamasında düzlük zeminlerde hatalı bina inşaatları yapıldığını belirten Naci Görür olası bir depremde binaların yıkılma riskinin bu nedenle daha da yükseldiğini söyledi.

Genel Yayın Yönetmeni