Putin - Zelenskiy Görüşmesi Türkiye'de Mi Olacak? Ne Zaman, Hangi Şehirde Yapılacak?

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken iki ülke liderlerinin Türkiye'de aynı masaya oturacakları iddia edildi. Putin ve Zelenskiy hangi şehirde ne zaman görüşecek sorusunun yanıtı haberimizde.
Putin - Zelenskiy Görüşmesi Türkiye'de Mi Olacak? Ne Zaman, Hangi Şehirde Yapılacak?

Geçtiğimiz hafta Rusya ve Ukrayna hükümet temsilcilerinden oluşan grup, Türkiye'de bir araya gelerek müzakere gerçekleştirmişti. Müzakerelerden çıkan olumlu sonuçlar sonrasında Rus hükümeti Kiev'deki operasyonu durduracaklarını açıklamıştı. Ancak bu açıklamanın ardından operasyonun hâlâ devam ettiği öğrenildi.

Bu gelişmelerden sonra Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Zeleskiy'nin savaşı durdurmak için aynı masaya oturacakları açıklandı. Ukraynalı müzakereci David Arakhamia ise söz konusu görüşmenin Türkiye'de yapılabileceğini söyledi.

PUTİN - ZELENSKİY TÜRKİYE'DE Mİ GÖRÜŞECEK?

Ukrayna Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı David Arakhamia, barış antlaşması taslağının oluşturulabilmesi için Rusya ve Ukrayna liderleri arasında bir görüşme yapılacağını söyledi. Ruslar tarafından da görüşme onayı alındığı belirtilirken, liderlerin İstanbul ya da Ankara'da aynı masaya oturacakları belirtildi.

Ukrayna-Rusya müzakerelerindeki son durumu değerlendiren Arakhamia, yerel televizyon kanalında konuşarak İstanbul'da yapılan müzakerelerde Ukrayna'nın önerdiği barış antlaşması taslağının Ruslar tarafından Kırım sorunu dışında sözlü şekilde onaylandığını söyledi.

Putin - Zelenskiy Görüşmesi Türkiye'de Mi Olacak? Ne Zaman, Hangi Şehirde Yapılacak?

PUTİN - ZELENSKİY HANGİ ŞEHİRDE, NE ZAMAN GÖRÜŞECEK?

Arakhamia, Rus tarafının taslak belgenin iki lider arasında doğrudan istişarelerde bulunmak için yeterince geliştirildiğini doğrularken, şimdiki görevlerinin daha önce konuşulan konuları son aşamaya getirerek Rusya ve Ukrayna devlet başkanlarının toplantısına hazırlanmak olduğunu bildirdi.

Arakhamia, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü, Türkiye'nin iki liderin görüşmesine ev sahibi yapmaya hazır olduklarının belirtildiğini söyleyerek, iki liderin yüksek ihtimalle İstanbul ya da Ankara'da görüşeceğini ifade etti.