Reklam Krizi İki Kişiyi İşinden Etti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir televizyon programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu program esnasında ekranlarda SADAT reklamı görüldü. Kısa süre ekranda kalan reklam tam manasıyla bir kriz yarattı. Bu kriz nedeniyle 2 kişinin işine son verildiği açıklandı.
Reklam Krizi İki Kişiyi İşinden Etti

Seçim çalışmalarına başlayan Millet İttifakının en büyük ortağı olan CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir televizyon programına katıldı. Uğur Dündar'ın sunduğu bu program esnasında kimsenin beklemediği bir gelişme yaşandı. İkilinin konuşması esnasında çıkan SADAT reklamı, tam manasıyla ortalığı karıştırdı. Kanal sorumlu iki çalışanın işine son verdiğini belirtirken, SADAT Başkanı ise bu çalışmanın bilinçli yapıldığını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtlamak üzere Uğur Dündar tarafından sunulan bir programa katıldı. Program esnasında çıkan bir bant reklam ise büyük bir krize neden oldu. SADAT tarafından verilen reklam kısa bir süre ekranda kalsa da sebep olduğu deprem büyük oldu.

SADAT Krizine Neden Olan Kanal Çalışanları İşten Çıkarıldı

Kemal Kılıçdaroğlu ve Uğur Dündar'ın ekranda birlikte göründükleri anda ekranlara gelen SADAT reklamının yayınlandığı kanal programdan sonra çok eleştirildi. Kanal kasıtlı bir durum olmadığını açıklayarak kendilerinin de mağdur olduğunu dile getiren bir paylaşımda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Uğru Dündar ve SADAT'ı milyonlarda insana aynı karede gösteren TV100 kanalında bu olay tam manasıyla bir depreme neden oldu. Söz konusu depremde göçük altında kalanlar ise Reklam Genel Müdürü ve yayın sorumlusu oldu. Kanaldan yapılan açıklamada bu iki çalışanın işine derhal son verildiği açıklandı.

Siyasi Bir Operasyonun Kurbanı Olduk

TV100 tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi'nin de açıklamalarına atıfta bulunarak bu olayın planlı bir sabotaj olduğu ileri sürüldü. Kasıtlı olarak verilen reklamın siyasi bir operasyon olduğunu iddia eden TV100 kanalı, kendilerinin de bu konuda mağdur olduklarını dile getirdi.

Aklınızı Alırım

Olaya en sert tepkiyi gösteren isim ise elbette CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. O anların ekran görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, "O az kalmış aklınızı alırım sizin." şeklinde başladığı paylaşımına "Paramiliter artıkları siz kimi tehdit ediyorsunuz?" şeklinde devam etti. 

Kanalın "Kasıt yoktu" açıklamasına rağmen durum karşısında çok ciddi bir şekilde sinirlenen Kılıçdaroğlu'nun öfkesi paylaşımından da açıkça anlaşıldı. 

Gol mü Olmuş?

Olayın bir diğer tarafı olan SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi ise bir dizi paylaşımla hem TV100 kanalını hem de Kılıçdaroğlu'nu tiye aldı. "Yıllardır çarpıcı ve agresif reklam yapmamakla suçlanıyorduk. Gol mü olmuş?" diyen Tanrıverdi, kanalın hata olarak nitelendirdiği olayın herkesin bilgisi dahilinde gerçekleştirdiğini açıkça dile getirdi.

Asıl maksatlarının Kılıçdaroğlu ekrandayken Halk TV veya TELE1'e reklam vermek olduğunu dile getiren Tanrıverdi, CHP liderinin bu kanallardan önce TV100'ü seçmiş olmasından ötürü olayın TV100 ekranlarında yaşandığını açıkladı. Reklamı kasıtlı olarak 1500 lira karşılığında verdiklerini söyleyen Tanrıverdi, 1500 lira ile yapılabilecek en iyi PR çalışmasına imza atış olmakla da övündü.