Rıza Pekkutsal kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü, hastalığı neydi, hangi filmlerde oynamıştı?

Türk sinemasının başarılı oyuncularından olan Rıza Pekkutsal’ın hayatını kaybettiği bildirildi. Rıza Pekkutsal neden öldü? Rıza Pekkutsal kimdir, nerelidir, kaç yaşındaydı?
Rıza Pekkutsal kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü, hastalığı neydi, hangi filmlerde oynamıştı?

Yeşilçam’ın tanıdık simalarından olan Türk sinemasının başarılı oyuncularında Rıza Pekkutsal’ın hayatını kaybettiği açıklandı. İzmir’de yaşayan ünlü oyuncunun vefatı sanat dünyasında üzüntüyle karşılandı. Peki Rıza Pekkutsal kimdir, neden öldü? Rıza Pekkutsal kaç yaşındaydı, nerelidir? Rıza Pekkutsal hangi filmlerde oynamıştır?

RIZA PEKKUTSAL NEDEN ÖLDÜ?

81 yaşında hayata veda eden Rıza Pekkutsal’ın ölüm nedeni merak ediliyor. Rıza Pekkutsal’ın ilerleyen yaşından dolayı bazı rahatsızlıkları bulunuyordu. Bu rahatsızlıklarından dolayı zaman zaman tedavi görüyordu. Ölüm nedeni tam olarak açıklanmadı ancak Rıza Pekkutsal’ın bu rahatsızlıklarından dolayı vefat ettiği tahmin ediliyor.

RIZA PEKKUTSAL KİMDİR?

Türk sinemasının emektar oyuncularından Rıza Pekkutsal 1935 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren sanata ilgi duyan Rıza Pekkutsal sanat yaşamına Buca halkevinde başlamıştır. İzmir Özel Tiyatrosu’nda tiyatro eğitimi de alan Rıza Pekkutsal aynı zamanda müzik ile de ilgilenmiştir. Seslendirme sanatçısı olarak da tanınan Rıza Pekkutsal komedi tarzında bir plak çıkarmıştır.

İzmir’den sonra İstanbul’a gelen Rıza Pekkutsal burada Muammer Karaca gibi bir ustanın tiyatrosunda çalışmıştır. Hulki Saner aracılığı ile de sinema dünyasına adım atmıştır. Cibali Karakolu Rıza Pekkutsal’ın rol aldığı ilk sinema filmidir. Bu filmin ardından 1971 ile 1979 yılları arasında çeşitli filmlerde seslendirme yapmıştır.

Rıza Pekkutsal’ın tanınırlığı ise Kemal Sunal ile beraber rol aldığı filmlerle artmıştır. Korkusuz Korkak filminde Kemal Sunal’ın aynı iş yerinde çalıştığı memur arkadaşını oynayan Rıza Pekkutsal bu rolüyle halen daha anılmaktadır. 1994 yılında televizyonda iş yapmaya başlayan Rıza Pekkutsal efsane dizi Kaygısızlar’da “Hacı Gaffur” rolüyle ilk dizisinde oynamıştır. 2007 yılında yapılan Sıfır Dediğimde ise onun en son filmidir. Bu filmin ardından memleketi İzmir’e yerleşen Rıza Pekkutsal 16 Ağustos 2022’de hayatını kaybetmiştir.