Rize- Artvin Havalimanı Açılıyor! İlk İnişi Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak

Türkiye ve Karadeniz'de ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in uçaklarının inmesiyle açılacak
Rize- Artvin Havalimanı Açılıyor! İlk İnişi Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak

Hem Karadeniz Bölgesi'nde hem de Türkiye'de ikinci havalimanı olması nedeniyle önemli olan Rize Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i taşıyan uçakların ilk inişinin ardından bugün açılıyor. 1558 yılında Mimar Sinan'ın Süleymaniye Camisi'nde kullandığı ön yükleme tekniği kullanılarak yapıldı. Uluslararası giriş ve çıkışlara sürekli açık olacak daimî hava hudut kapısı olarak de belirlendi.

DENİZ DOLGUSUYLA İNŞA EDİLEN İKİNCİ HAVALİMANI

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra deniz dolgusu ile inşa edilen Türkiye'nin ikinci havalimanı olacak Rize Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılacak. Pazar ilçesinde bulunan havalimanı Rize'ye 34, Hopa'ya 54 ve Artvin'e de 125 kilometre uzaklıkta. Havalimanına ilk iniş Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in inmesi ile yapılacak.

Rize- Artvin Havalimanı Açılıyor! İlk İnişi Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak

RİZE-ARTVİN HAVALİMANININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Rize Artvin Havalimanı, 3 milyon metrekare alanda inşa edildi. 45 metre genişliğinde de 3 bin metre uzunluğunda pisti bulunuyor. Eserleri ile kendisine hayran bırakan Mimar Sinan'ın 1558 yılında kullandığın ön yükleme tekniği ile deniz dolgusu yapıldı. Temeli 3 Nisan 2017 yılında atılan havalimanının temeli, 3 milyon yolcu kapasitesine sahip. 32 bin metrekare terminal binası ve diğer binalar ile toplam 47 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor. Aynı zamanda bölgenin kültürel ögelerinden de izler taşıyor. Terminal binasının yanı sıra çay bardağından esinlenilerek yapılan 36 metre yüksekliğinde bir de kule bulunuyor.

Rize- Artvin Havalimanı Açılıyor! İlk İnişi Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak

Rize-Artvin Havalimanı, 19 futbol sahası yani 135 bin metrekareden fazla peyzaj alanını içerisinde barındırıyor. 49 bin metrekarelik alan Karadeniz coğrafyası ile uyumlu 1453 ağaç ile yeşillendirildi. Çay Müzesi'ne ve sanat objelerine de yer verilen havalimanının 448 araç kapasiteli bir otoparkı bulunuyor.

Emlak365.com