Rize-Artvin Havalimanı ne zaman açılacak? İlk açılış için sürpriz var

Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu. Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev gerçekleştirecek.
Rize-Artvin Havalimanı ne zaman açılacak? İlk açılış için sürpriz var

Ordu - Giresun Havalimanı'nın ardından deniz dolgusuna inşa edilen, Karadeniz Bölgesi'nin 2. havalimanı olacak olan Rize - Artvin Havalimanı projesinin inşaat çalışmaları tamamlandı.

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafında 1000 hektarlık alanda yapılan Rize - Artvin Havalimanı'nın temeli, 2017 yılınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı.

Türkiye'nin ve Karadenizlilerin heyecanla beklediği Rize-Artvin Havalimanı için artık sona gelindi. Açılış tarihi belli oldu.

Rize - Artvin Havalimanı ne zaman açılacak?

Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci pisti olan Rize - Artvin Havalimanı'nın açılışı, 14 Mayıs Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımı ile gerçekleştirilecek.

Rize'ye 34 km, Hopa'ya 54 km, Artvin'e 125 km uzaklıkta olan Pazar ilçesindeki havalimanına ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak. İki Cumhurbaşkanını taşıyan uçakların piste inişinin ardından tören alanına geçilerek, Rize - Artvin Havalimanı'nın açılışı yapılacak.

Yılda 3 milyon yolcu taşıyacak

Rize - Artvin Havalimanı'nın yılda yaklaşık 3 milyon yolcu taşıması planlanıyor. Havalimanının girişinde bulunan çay yaprağı şeklindeki giriş takı ile çay bardağı şeklindeki hava trafik kontrol kulası ile yöresel mimari havalimanına yansıtılıyor.

Havalimanında toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alan bulunmasının yanı sıra, havalimanı içerisinde Türk çayının tanıtımının yapılacağı Çaykur Müzesi ve mini çay fabrikası da yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev tarafından yapılacak açılış sonrasında Rize - Artvin Havalimanı'na uçak seferleri başlayacak.

Emlak365.com