Rus füzeleri Polonya'ya düştü, ülkeler teyakkuza geçti! Savaş Polonya'ya mı sıçrıyor?

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta çok sıcak bir gelişme yaşandı. NATO üyesi Polonya’nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne bir füze düştüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu olay sonrasında ülkelerden art arda açıklamalar geldi.
Rus füzeleri Polonya'ya düştü, ülkeler teyakkuza geçti! Savaş Polonya'ya mı sıçrıyor?

Polonya basınında bugün yer alan haberlere göre Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyünde büyük bir patlama meydana geldi. Kaynağı belli olmayan bir füze nedeniyle Przewodow köyünde iki kişi hayatını kaybetti. Bu yaşanan olay sonrası ise dünya kamuoyunda büyük hareketlilik yaşandı. Polonya’nın NATO üyesi olması meseleyi çok farklı yerlere taşıdı.

RUS FÜZELERİ POLONYA'YA DÜŞTÜ!

Polonya hükümet sözcüsü Piotr Müller bir açıklama yaparak Başbakan Morawiecki’nin Ulusal Güvenlik Komitesi’ni acil olarak toplantıya çağırdığını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ise bugün Rusya’nın ülke çapında 85 füze saldırısı yaptığını açıklamıştı. Değerlendirilen ihtimallere göre bu füze saldırılarından birisi de Polonya’nın Przewodow köyüne yapıldı.

RUSYA FÜZE SALDIRISINI KABUL ETMEDİ

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından ise konuya dair bir açıklama yapılarak, “Polonya topraklarına Rus füzelerinin düştüğüne dair ortaya atılan tüm iddialar bir provokasyondur. Rusya tarafından Polonya-Ukrayna sınırını hedefleyen herhangi bir füze saldırısı yapılmamıştır. Gerçekleşen füze saldırısı ile Rusya’nın herhangi bir bağlantısı yoktur.” denildi.

ABD İSTİHBARATI SALDIRIYI DOĞRULADI

ABD istihbaratından bir yetkili ise Associated Press’e bir açıklama yaparak Rusya’nın gün içerisinde Ukrayna’ya fırlattığı füzelerin bazılarının Polonya topraklarına düştüğü ve olayda iki kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

BÖLGE ÜLKELERİ ALARM VERDİ

Bölgedeki tüm ülkeler yaşanan bu olay sonrasında adeta teyakkuza geçtiler ve açıklamalar peş peşe geldi. Yapılan tüm açıklamalarda Rusya suçlanırken NATO üyesi bir ülkeye yapılan füzeli saldırının neticesinin çok ağır olabileceğine dair değerlendirmeler yapıldı. NATO tarafından ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Gelişmeler tüm dünya kamuoyu tarafından endişeyle takip edilmeye başlandı.