Rus Oligarkların Milyon Dolarlık Makineleri Tehlikede! Ukraynalı Mültecilere Verilebilir

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrasında pek çok ülke Rus oligarkların malvarlığına el konulmuştu. Konu hakkında yeni bir adım daha atıldı.
Rus Oligarkların Milyon Dolarlık Makineleri Tehlikede! Ukraynalı Mültecilere Verilebilir

Avrupa ülkelerinde milyon dolarlık malikanelere sahip olan Rus Oligarkların mal varlıkları Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın ardından dünya gündemine taşınmıştı. Savaş nedeni ile Rusya'ya Amerika ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülke yoğun yaptırım kararı almıştı.

Süreçte Rusya'ya karşı alınan yaptırımların Rus oligarkların mal varlıklarını da kapsaması gerektiği yönünde pek çok talep gündeme gelmişti. Konu hakkında İngiltere'de radikal bir karar alma konusunda son derece büyük adımların atıldığı yönünde haberler basına yansıdı.

RUS OLİGARKLARIN MALİKANELERİ UKRAYNALI MÜLTECİLERE VERİLEBİLİR Mİ?

İngiltere basını tarafından yapılan haberlere göre Rus oligarklara ait olan milyon dolarlık süper lüks malikanelerin ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak İngiltere'ye sığınan Ukraynalı mültecilere verileceği iddia edildi. i 10 Numara’dan bir sözcüye dayandırılan haberlerde milyonluk malikaneler için böyle bir seçeneğin de masada olduğu belirtildi.

Rus Oligarkların Milyon Dolarlık Makineleri Tehlikede! Ukraynalı Mültecilere Verilebilir

En+ Group hisssedarı Oleg Deripaska’da da İngiltere'nin yaptırım kararı aldığı 7 Rus oligark arasında bulunuyordu. Deripaska sahibi olduğu milyon dolarlık malikanesinin 5 kişi tarafından işgal edilmesi üzerine açıklamada bulunarak “Konutlara izinsiz yerleşmek yasa dışı" çıkışında bulunmuştu.

10 Mart tarihinde kararını açıklayan İngiltere, 7 Rus oligarkına ait olan 15 milyar sterlin değerine sahip olan mal varlığını dondurma kararı aldığını duyurmuştu. Kremlin ile yakın ilişkileri bulunan Oligarklara ait olan taşınmazların akıbeti merak konusu olurken, medyada geniş yankı bulan sığınmacılara açılması yönündeki karar tartışmaları da beraberinde getirmişti.