Rusya'dan Türkiye açıklaması! G20 liderler zirvesinde duyuracaklar!

Rusya’dan Türkiye ile alakalı olarak çok önemli bir açıklama yapıldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak G20 toplantısında Türkiye ile gaz iş birliğini artırmaya yönelik girişimin resmi olarak duyurulacağı bildirildi.
Rusya'dan Türkiye açıklaması! G20 liderler zirvesinde duyuracaklar!

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye ile alakalı olarak çok önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan flaş açıklamaya göre gelecek hafta Endonezya’da yapılacak olan G20 liderler zirvesinde Rusya’nın çok önemli bir açıklama yapacağı ve yapılacak bu açıklamanın Türkiye ile alakalı olduğu ilan edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın son dakika açıklamasında yer alan ifadelere göre bir süredir Türkiye’nin Avrupa’ya Rusya doğalgazının aktarılması için bir merkez olmasına dair yapılan görüşmelerin neticelendiği ve projelendirileceği belirtildi. Ayrıca bunun yanında Rusya’dan Türkiye’ye tahıl ve buğday sevkiyatı konusunda da bazı işbirlikleri olacağı da duyuruldu.

Rusya’nın Türkiye ile olan yeni işbirlikleri G20 liderler zirvesinde açıklanacak. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu zirveye katılmayacak. Putin daha önce Türkiye’ye bir teklifte bulunmuş ve Rus gazının Türkiye’nin kontrolünde Avrupa’ya satılabileceği bir ortaklık kurulmasını önermişti. Bu öneri üzerine Rusya ile Türkiye arasında görüşmeler başlamış ve görüşmelerden olumlu sinyaller gelmişti.

PUTİN İNETRNET ÜZERİNDEN ZİRVEYE KATILABİLİR

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle dünyada Rusya Devlet Başkanı Putin’e karşı tepkiler olduğu biliniyor. Hatta Avrupa ülkeleri ile Ukrayna tarafından Rusya’nın bu toplantılara katılmasının engellenmesi isteniyor. Putin’in de G20 liderler zirvesine katılmayacak ama Rusya’yı Dışişleri Bakanlığı zirvede temsil edecek. Putin’in ise internet üzerinden zirveye katılıp bir konuşma yapması bekleniyor. Rusya’yı G20 zirvesinde Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov yönetiminde bir heyet temsil edecek. Türkiye ile alakalı olarak bu önemli kararları bu heyetin açıklaması bekleniyor.

Öte yandan G20 liderler zirvesinde Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek ve liderler ile birebir temaslarda bulunacak.