Rusya'nın intikam saldırısı! 600 Ukrayna askeri öldürüldü!

Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Ukrayna güçlerinin Rus kışlasına yaptıkları saldırının intikamının alındığını açıkladı. Ukrayna’da askeri bir kışlayı vuran Rus birlikleri 600 Ukrayna askerini öldürdüklerini iddia ettiler.
Rusya'nın intikam saldırısı! 600 Ukrayna askeri öldürüldü!

Ukrayna geçtiğimiz hafta Makeyavka’ya yapılan saldırı ile 89 Rus askerini öldürmüştü. Rusya’da büyük bir infial yaratan bu saldırının ardından Rusya’nın intikam saldırıları planladığı biliniyordu. Bu yönde Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında Makeyevka’nın intikamının alındığı ilan edildi.

600 UKRAYNA ASKERİNİ ÖLDÜRDÜKLERİNİ İDDİA ETTİLER

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bir bilgi paylaşımı yapılırken Ukrayna’nın doğusunda bulunan Kramatrosk şehrinde konuşlanan Kiev birliklerine yönelik bir misilleme saldırısı gerçekleştirildiği belirtildi. Düzenlenen bu saldırıda füze ile 600’den fazla Ukrayna askerinin öldürüldüğü resmen açıklandı.

UKRAYNA TARAFI FARKLI AÇIKLADI!

Rusya Savunma Bakanlığı yapılan füze saldırısı ile 600’den fazla Ukrayna askerini öldürdüklerini açıklarken Ukrayna cephesinden çok farklı bir açıklama geldi. Ukrayna Savunma Bakanlığı konuya dair şu ana kadar herhangi bir doğrulama veya yalanlama açıklaması yapmadı. Buna karşın Donetsk bölgesel yönetiminin başkanı olan Pavlo Kirilenko açıklama yaparak, “Rus birlikleri Kramatorsk’a yeni adet roket saldırısı yaptılar. Bu saldırılar neticesinde Kramatorsk’ta bir eğitim kurumu, bir sanayi tesisi ve bir garaj ile Konstantinovaka’da da bir sanayi bölgesi hasar gördü. Saldırılar sonucunda herhangi bir can kaybı olmadı.” dedi.

MAKAYEVKA SALDIRISI SEMBOL HALİNE GELDİ!

Makayevka saldırısı Rus tarafı için sembolik bir anlam haline geldi. Rus halkının büyük bir kısmı Ukrayna savaşına destek olmazken 89 Rus askerinin öldürüldüğü bir saldırı Putin yönetimine yapılan eleştirilerin merkezine oturdu. Bu saldırının izini silmek için Rus birlikleri etkisi daha büyük saldırıları planladığı biliniyordu. Makayevka saldırısında Ukrayna tarafı ABD yapımı HIMARS çoklu roketatar sisteminden füzeler atarak 89 Rus askerinin ölümüne neden olmuştu.