Rusya'ya Sosyal Medya Ambargosu! Uygulamalar Hizmeti Durdurdu

Rusya'ya her gün farklı bir yaptırım uygulanıyor. Son olarak dünyada çok kullanılan sosyal medya uygulamaları Rusya'ya erişim engeli getirerek, Rus vatandaşlarının paylaşım yapmasını engelledi.
Rusya'ya Sosyal Medya Ambargosu! Uygulamalar Hizmeti Durdurdu

Ukrayna'ya savaş açan Rusya'ya ekonomik yaptırımları ardı arkası kesilmezken bir de teknolojik yaptırımlar uygulanıyor. 106 milyon sosyal medya kullanıcı bulunan Rusya'da birçok uygulama peş peşe Rusya'ya erişim engeli getirdi.

UYGULAMALARDAN RUSYA'YA ERİŞİM ENGELİ

Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlar artık teknoloji boyutuna geçti. YouTube, Twitter ve Facebook'un ardından video paylaşım uygulaması TikTok da Rusya'daki hizmetlerini askıya aldığını açıkladı.

TikTok'tan yapılan açıklamada, Rusya'nın daha önce aldığı medya düzenlemesine yönelik kararın ardından şirketin askıya alma kararı aldığı belirtildi. Ülkede TikTok'tan canlı akışı ve yeni içerik paylaşımları askıya alınırken, Rus kullanıcılar diğer ülkelerdeki paylaşımları da göremeyecek.

Rusya'ya Sosyal Medya Ambargosu! Uygulamalar Hizmeti Durdurdu

NETFLİX DE YAPTIRIM UYGULADI

Binlerce dizi ve filmin yer aldığı ve Rusya projelerine önem veren Netflix de savaş sonrasında Rusya'ya yaptırım uygulayan taraflardan biri oldu. Yazılı bir açıklama ile kararını açıklayan Netflix, Rusya'daki hizmetleri durdurduğunu ve buradaki projelerin askıya alındığını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde YouTube platformundan da bir açıklama yapılmış, Sputnik ve Russia Today'e yasak getirilmişti. Google ise devlet destekli kuruluşların reklam geliri elde etmesini yasakladı, Meta Russia Today ve Sputnik'e ABD'de erişim engeli getirdi. Ve Russia 2022 Eurovision Şarkı Yarışmasının kadrosundan çıkarılmıştı.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşa ilişkin sahte bilgi yayan kişilere 15 yıla kadar hapis cezası verilmesinin önünü açan düzenlemeyi onayladı. Bunun üzerine BBC, Bloomberg, CNN ve ZDF gibi medya kuruluşlarının Rusya'daki faaliyetleri durduruldu.