SADAT nedir, kurucusu kim, Kılıçdaroğlu neden gitti?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun SADAT binası önüne gitmesiyle SADAT nedir sorusu gündeme geldi. İşte SADAT ile ilgili bilinmesi gerekenler.
SADAT nedir, kurucusu kim, Kılıçdaroğlu neden gitti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT binası önünde yaptığı açıklamalar gündeme oturdu. SADAT binası önüne giderek ''burada terörist yetiştiriliyor '' ifadesini kullanması üzerine SADAT'ın seçim güvenliğini hedef aldığını ve darbe vurmaya çalıştığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları ardından SADAT'ın ne olduğu merak konusu oldu.

SADAT nedir?

SADAT, 28 Şubat 2012 tarihinde emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ile 23 emekli subay ve astsubay tarafından kuulmuştur. Uluslararası alanda askeri ve iç eğitim, savunma danışmanlığı ve mühimmat alımı gibi tanımları içeriğinde barındıran şirketin kurucu üyeleri, SADAT'ın Arapçada 'seyitler' anlamına geldiği için böyle bir ismi kullandıklarını ifade ediyor. SADAT, Savunma Danışmanlık'ın kısaltması olarak kullanılıyor.

SADAT'ın resmi sitesinde kurumun kuruluş nedeni olarak uluslararası alanda Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu amacıyla, stratejik danışmanlık, özel savunma ve güvenlik eğitimleri ile donatım alanlarında hizmet vererek, İslam Ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmak ve İslam Dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak da Dünya Süper Güçleri arasında hak ettiği yeri almasına yardımcı olmaktır '' ifadeleri yer alıyor.

SADAT nedir, kurucusu kim, Kılıçdaroğlu neden gitti?

SADAT'ın kurucusu kim, Adnan Tanrıverdi kimdir?

SADAT'ın kurucusu, Genelkurmay Özel Harp Dairesi ve KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığında yaklaşık 30 sene görev yapan Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'dir. Tanrıverdi'nin öğrencilerinden biri de şu an Milli Savunma Bakanı olan Hulusi Akar'dır.

,28 Şubat sürecinde kadrosuzluk gerekçesiyle emekli edilen ve tuğgeneralliğe yükselen Tanrıverdi'nin askeri kariyerine 'İslamcı' olarak nitelendirildiği için son verildi.

SADAT, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bina önüne giderek 'burada terörist yetiştiriliyor' açıklamalarının ardından yeniden gündeme geldi.

Emlak365.com