Sağanak ve fırtına kapıda! Meteoroloji 20 il için son dakika sarı kodlu uyarı verdi önleminizi alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte sağanak yağış ve fırtına nedeni ile vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.
Sağanak ve fırtına kapıda! Meteoroloji 20 il için son dakika sarı kodlu uyarı verdi önleminizi alın

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre toplamda 20 ilde hava şartları nedeni ile vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi. Sağanak yağış ve fırtına ihtimaline karşı tedbirlerin alınması gerektiği öğrenildi.

METEOROLOJİ SON DAKİKA UYARDI!

Meteoroloji tarafından kuvvetli sağanak yağış için yapılan uyarıda "Yapılan son değerlendirmelere göre; 14.06.2023 Çarşamba Günü İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Sivas, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Konya, Karaman, Aksaray, Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara’nın güney ve doğusu), Orta Karadeniz (Tokat, Amasya, Çorum ve Ordu çevreleri ile Samsun’un doğusu), Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak çevreleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." şeklinde ifadeler ile vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

screenshot-50.png

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Belirli illere göre yapılan bu illerin yanı sıra ülke genelinde de günlük hava durumu yayımlandı. Ülke genelinde etkili olacağı öğrenilen sağanak yağış için Meteoroloji tarafından, "Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Muğla,Aydın'ın iç kesimleri, Malatya, G. Antep ve Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Aksaray ve Giresun çevreleri ile zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimleri hariç), Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor." şeklinde açıklamalar yapıldı.

screenshot-49.png

Yayımlanan haritalı görsel ile ülke genelinde yağış tablosuna göre ülke genelinde sağanak yağışın etkilerinin görüleceği öğrenilmiş oldu.